Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: En offentlig ursäkt till studenterna vore på sin plats

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hur kan Norrtälje Kommun framställa studenternas examensfirande som de gör? Att studenterna är värdiga att bli firade och att det varit viktigt för er?

”Vi vill ge alla våra studenter en fin avslutning på gymnasiestudierna. Studenterna är verkligen värda att bli firade och hyllade efter alla år av studier.”

Uttrycket att det blir en "studentvecka" låter som att de får möjligheten att bli firade under en hel vecka.

Annons

Annons

Hur kan Norrtälje Kommun framställa studenternas examensfirande som de gör? Att studenterna är värdiga att bli firade och att det varit viktigt för er? Det undrar insändarskribenten.

Bild: Eva Lena Olsson

I själva fallet får klassen (efter otaliga möten och inlägg på sociala medier) träffas på skolan under en dryg timme dagarna före studentdagen för att ha mingel, stipendieutdelning, fotografering och utspring?

På sin examensdag förväntas man sitta inne framför en dator och se ett digitalt avslut. Att ordna så 16 grupper kan sitta utspridda på 20 000 kvadratmeter och få springa ut via tre olika entrédörrar med mellanrum under examensdagen var omöjligt. De flesta andra skolor har ordnat detta och utgått från FHM:s rekommendationer.

Jag är fullt medveten om Covid-19 och just därför kan tyvärr dessa studenter inte fira på traditionellt sätt, de har bara efterfrågat ett anpassat sätt. Dessutom har de fått tillbringa sina sista månader med hemmastudier som tyvärr inte fungerat så bra för många. "Skolledningen på Rodengymnasiet har gemensamt med elevrepresentanter från avgångsklasserna arbetat fram hur ett alternativt firande med utspring kan gå till på kommunens gymnasieskola."

Står ni verkligen bakom detta uttalande? En offentlig ursäkt till studenterna vore på sin plats.

Upprörd invånare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan