Annons

Annons

Annons

Annons

Norrtälje Idrottsgala 2019

Glöm inte att rösta på årets idrottsprestation – här är alla kandidaterna till NT:s Guldankaret

Det har blivit dags att rösta fram den kandidat Du tycker har stått för Årets Idrottsprestation 2019.

Priset, som delas ut på Norrtälje Idrottsgala den 7 februari, räknas till ett av de mest ärofyllda, då det delvis är Norrtelje Tidnings läsare som bestämmer vinnaren – tillsammans med en jury.

Här är årets kandidater till NT:s Guldankaret!

Text: 

Information om hur du röstar hittar du längst ner i artikeln.

Leif och Robin Storäng, sidovagn

Robin och Leif Storäng.

Bild: Jessica Eriksson

Efter tio år av körning har Leif och Robin Storäng åter visat att man dominerar sidovagnssporten. I höstas kom karriärens elfte SM-medalj och det tredje raka guldet i backe.

Annons

Annons

Thomas Billman och Jonatan Rindar, båtracing

Thomas Billman och Jonatan Rindar

Bild: Privat

Efter en säsong där man vunnit allt på hemmaplan, tagit hem det ärofyllda Roslagsloppet och slutat tvåa på EM avslutade Thomas Billman och Jonatan Rindar säsongen med att sätta världsrekord i klassen offshore 3A.

Ankaret FK, futsal

Ankaret FK

Bild: Christopher Grönlund

Efter att ha gått obesegrade genom vintern 18/19 tog det nystartade futsallaget sig upp i division 1. I skrivande stund ligger man trea i tabellen och är på god väg att etablera sig på en hög nivå, på vägen mot det stora målet – Svenska Futsalligan.

Väddö IF, innebandy

Väddö IF.

Bild: Jessica Eriksson

En andraplats i division 5 innebar att man säkrat sitt andra avancemang i seriesystemet på tre år. Inför årets säsong i division 4 plockade man hem ett gäng spelare, som gjort det riktigt bra så långt. När 2019 summerades låg man i topp av tabellen, halvvägs in i säsongen.

Annons

Annons

Häverödals SK, fotboll

Häverödals SK.

Bild: Jessica Eriksson

Med 13 segrar på 16 matcher var Häverödals SK blott två poäng från att ta hem division 5 östra. Tack vare ett avhopp fick man ändå en plats i division 4 till nästa säsong och blir nu Roslagens näst bästa damlag, bakom Rimbo IF.

Jessica Karlsson, innebandy

Jessica Karlsson.

Bild: Jessica Eriksson

Säsongen 2018/2019 slutade med en fjärdeplats i division 3 för IBF Roslagsalliansen. För forwarden Jessica Karlsson blev det dock en succésäsong när hon vann poängligan, och skytteligan, med sina 30 mål och åtta assist.

TV: Se höjdpunkterna från Midas–Roslagsalliansen

Emelie Valfridsson, fotboll

Emelie Valfridsson.

Bild: Jessica Eriksson

Roslagens måldrottning i fotboll såg till att göra vad hon kunde för att ta sitt Häverödal till division 4. 31 mål stod Emelie Valfridsson för sommaren 2019 och med det vann hon skytteligan i damfemman med nio måls marginal.

Annons

Annons

Milton Olsson, fotboll

Milton Olsson.

Bild: Jessica Eriksson

Målkungen i Roslagsfotbollen ledde sitt Roslagsbro till en hedrande andraplats i division 6. Hela 35 fullträffar gjorde Milton Olsson under säsongen och det gav honom ett kontrakt med BKV Norrtälje inför kommande säsong.

Julius Ljungdahl, crosscart

Julius Ljungdahl (mitten). Fotograf: Daniel Ahlgren/stcc

19-åriga Julius Ljungdahl inledde 2019 med att ta hem RallyX on Ice i Åre efter att ha vunnit den tredje deltävlingen. Innan året var slut hade han även vunnit säsongsavslutningen i Tierp och slutade på en fjärdeplats i totalen i RallyX Nordic.

Philip Eriksson, golf

Philip Eriksson.

Bild: Hanna Blomstervall

Hallstaviksgolfaren kunde knappast få en bättre start på 2019. Segern i Data Pro-AM i Afrika gav inte bara en prischeck på en halv miljon kronor, utan även en plats på PGA-touren. I somras ställdes Philip Eriksson mot världsstjärnor som Henrik Stenson och Rory McIlroy under FedEx St. Jude Invitational.

Annons

Annons

FAKTA: Så röstar du

För att rösta på din favorit till NT:s Guldankaret, klickar du här (OBS! Extern länk till Google Formulär).

Du kan även skicka ett vykort med din kandidat, märkt NT:s Guldankaret till Norrtelje Tidning, Stora Brogatan 10A, 761 30 Norrtälje.

Röstningen avslutas söndagen den 26 januari.

Du får max rösta tre gånger.

Fotnot: Kandidaterna till övriga priser presenteras längre fram. I nästa vecka kommer NT även publicera intervjuer med samtliga Guldankaret-kandidater.

Annons

Annons

Till toppen av sidan