Annons

Annons

Annons

Norrtälje söder om ån

MILJÖSATSNING. Pensionat Granparken lagar mat av sånt som butikerna slänger: ”Extremt viktigt”

Det är miljön och hushållen som får betala för alla miljoner ton mat som slängs i onödan varje år.
För att minska matsvinnet har krögare och grossister gått samman i ett nytt nationellt projekt.
– Vi måste samarbeta om vi ska nå fram till en lösning, säger Mike Lindblom på Pensionat Granparken i Norrtälje som är en del av projektet.

Text

Foto: Felicia Nordlund/TT. Mike Lindblom som driver Pensionat Granparken är med i kampen mot matsvinnet.

Annons

För att förstå hur mycket mat som slängs i Sverige kan man föreställa sig ett kylskåp med tre hyllor. Samtliga är fulla med mat. På nedersta hyllan ligger tre paprikor som är köpta till priset av två. Där står en västerbottenost, tre deciliter matlagningsgrädde och ett paket lammfärs.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på norrteljetidning.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan