Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Rösta på SD om du tror på nationellt självbestämmande

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Jag minns en gång när jag gick en utbildning om kvalitet. ”Vem är ansvarig för kvaliteten i ditt arbete?” stod det med stora bokstäver på första sidan av kompendiet. Så bläddrade man för att få svaret. På nästa uppslag fanns en spegel!

Anmäl text- och faktafel

Jag tänker ofta på det där med ansvar. Vi betalar alla kommunalskatt. Vilka är ansvariga för hur hög skatten är? Jo, kommunfullmäktige, och jag är en av ledamöterna. Vill du träffa mig eller någon av de övriga 60 personerna i fullmäktige är det bara att komma till något av våra möten. Eller titta i efterhand på kommunens hemsida. Det är också enkelt för dig att ställa oss till svars om du är missnöjd med den förda politiken, du röstar i kommunalvalet.

Annons

Annons

Tanken på en EU-armé är en tokig idé i överstatlighetens anda. Vi sverigedemokrater vill se svenska soldater i svenska uniformer under svenskt befäl som försvarar vårt land, skriver Andrea Kronvall. Foto: Jonas Ekströmer, TT.

Landstingsskatten fungerar på motsvarande sätt. Den beslutas av regionfullmäktige i Stockholm. Visserligen något längre bort, men det är fullt möjligt att åka och besöka dem, och diskutera skattefrågor med ledamöterna. Röstar gör du i landstingsvalet. Riksdagen sammanträder också i Stockholm, och svenska folket kan välja att rösta bort en majoritet som de ogillar, kanske för att de för en oansvarig skattepolitik kring låt säga, drivmedel.

Nu pågår röstningen till Europaparlamentet. En bråkdel av parlamentets ledamöter representerar Sverige. Tänk nu att de som vill öka EU:s överstatlighet vinner valet och inför en europeisk beskattningsrätt. Du inser snart att en del av dina surt förvärvade slantar hamnar direkt i EU:s kassakista. ”Kommer du ens att veta hur dina pengar används”? ”Kommer du att åka till Bryssel för att diskutera skattepolitik”? ”Kommer du ens att veta vem du ska ställa till svars”? Jag tror nog att svaret är nej. Därför är det viktigt att slå vakt om det nationella självbestämmandet. Därför ska du rösta på Sverigedemokraterna.

En annan lika tokig idé i överstatlighetens anda är tanken på en EU-armé. Vi sverigedemokrater tycker försvarsfrågorna är viktiga. Vi vet att Sverige sedan väldigt många år har ett väl fungerande militärt samarbete med våra grannländer för gemensam trygghet. Att skapa en överbyggnad på EU-nivå i ett konstlat försök att få till ett samarbete med länder som inte har kunskap eller intresse i Nordens speciella militära förutsättningar tror vi inte på. Vi vill se svenska soldater i svenska uniformer under svenskt befäl som försvarar vårt land. Håller du med mig om att det nationella självbestämmandet är viktigt ska du rösta på Sverigedemokraterna.

Annons

Annons

Ytterligare ett exempel på överstatligt tvång gäller migrationen. I dag tas besluten om migrationens storlek och karaktär huvudsakligen av riksdagen. En del kommuner har välkomnat nyanlända i stora antal för att ta del av statliga bidrag. Men fler och fler av dessa kommuner upptäcker att när statsbidragen upphör står de ensamma med enorma kostnader.

Invånarna i dessa kommuner kan ställa sina oansvariga politiker till ansvar i kommunalvalet, och gör det också. Likaså kan svenska folket rösta bort en majoritet i riksdagen som för en oansvarig politik. Men nu vill federalisterna i EU kunna tvinga nationer att ta emot fler flyktingar, även fast bistånd på plats hjälper många fler samt att dagens ordning leder till drunkningsdöd, göder smuggelindustrin och ger förtur till män och ekonomiska migranter. Om du vill att enskilda EU-länder ska ha rätten att själva styra över sin invandring så ska du rösta på Sverigedemokraterna.

Jag tror på nationellt självbestämmande. Om du tycker likadant ska du rösta på Sverigedemokraterna.

Andrea Kronvall (SD), oppositionsråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan