Annons

Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Låt bostadsbolagen få styrelser med rätt erfarenhet

Text: 

Vi i Hyresgästföreningen önskar att de kommande styrelserna i länens alla allmännyttiga bostadsbolag har erfarenhet utifrån ett hyresgästperspektiv.

Anmäl text- och faktafel

Många av politikerna pratade under valrörelsen om behovet av en aktiv bostadspolitik. Vi håller med dem om det och vill gärna vara med och hjälpa till, som en konstruktiv och aktiv samtalspartner. Hyresgästernas åsikter, tankar och idéer kan nämligen bidra till utvecklingen mot ett samhälle med god tillgång till trygga hem.

Annons

Annons

För Hyresgästföreningen är till exempel byggande av hyresrätter med rimliga hyror och inflytande för hyresgästerna i det befintliga hyresbeståndet mycket viktiga frågor, skriver sex ordförande för Hyresgästföreningen i Uppland och Norrtälje. Foto: Malin Hoelstad, TT.

För Hyresgästföreningen är till exempel byggande av hyresrätter med rimliga hyror och inflytande för hyresgästerna i det befintliga hyresbeståndet mycket viktiga frågor. Våra kommuner kan genom sina respektive detaljplanearbeten och allmännyttiga bostadsbolag arbeta för att skapa möjligheter för ett bostadsbestånd där hyresrätter är en självklar del.

Bristen på bostäder som människor har råd att efterfråga hotar förutsättningarna för den ekonomiska utvecklingen och därmed grunden för vår framtida välfärd. Politikerna har alltså ett viktigt arbete framför sig när det gäller att nominera nya styrelser för allmännyttan. Vi uppmanar dem att under processen väga in behovet av ledamöter med kompetens från ett hyresgästperspektiv.

På det viset är vi övertygade om att arbetet med att bygga det framtida Uppland och det framtida Norrtälje kommer att bli framgångsrikt.

Jens Nilsson, ordförande Hyresgästföreningen Uppsala

Tina Ronnerfors Hök, ordförande Hyresgästföreningen Tierp

Stefan Åhman, ordförande Hyresgästföreningen Norrtälje

Annons

Nina Westergren, ordförande Hyresgästföreningen Österbybruk

Bo Andersson, ordförande Hyresgästföreningen Enköping

Bengt-Åke Alm, ordförande Hyresgästföreningen Bålsta

Annons

Annons

Till toppen av sidan