Annons

Annons

Annons

Speedway

Tai Woffinden världsmästare för tredje gången i karriären – då tog Lindgren brons

Fredrik Lindgren körde till sig en tredjeplats i årets GP-säsong med hjälp av sin tredjeplats i ena semifinalen i sista tävlingen.

Mästerskapstiteln kunde Tai Woffinden lägga beslag på – för tredje gången i hans karriär.

Det trots en krasch tidigare under kvällen där han förmodligen ådrog sig ett brutet ben i foten.

Text

Tai Woffinden blev på nytt världsmästare.

Bild: Michaela Ricklund

Annons

Den sista GP-tävlingen för säsongen avgjordes under lördagen i polska Torun och det var då pallplatserna kom att delas ut.

Fredrik Lindgen satt i förarsätet för tredjeplatsen innan tävlingen och det ändrades inte under kvällens gång då Lindgren körde stabilt och tog sig till semifinal.

Där skulle det krävas att han slutade sist samtidigt som Greg Hancock vann både semifinal och final för att ordna en särkörning, men då Lindgren korsade mållinjen som trea i sin semifinal så var bronset säkrat svensken och Greg Hancock kunde med andra ord hitta på vad han ville i sin semifinal.

Annons

Annons

Brännmyrs krönika: Ett VM-brons med guldsmak – Fredrik Lindgrens comeback efter nackfrakturerna är speedwayhistoria

Tai Woffinden var i totalledningen med sex poäng inför lördagens tävling och när det var dags för semifinal behövde han bara köra in en poäng till för att säkra titeln. Något han också klarade utan större problem då han rullade in som tvåa bakom Niels-Kristian Iversen i semifinal två, trots att han i en krasch tidigare i kvällen förmodligen bröt foten.

En titel som var hans tredje VM-titel i karriären.

Finalen blev med andra ord en transportsträcka för att avsluta säsongen. Och Woffinden ville avsluta snyggt så han såg till att köra hem även finalen i Toruns GP.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan