Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Speedway

Fredrik Lindgren tog sig till final i GP-tävlingen – utan chans när polske suveränen vann

Fredrik Lindgren tog sig fram till final i Sloveniens GP-tävling.

Från tredje spår körde han då in på en fjärdeplats.

Vann gjorde Patryk Dudek i överlägsen stil.

Fredrik Lindgren blev fyra i GP-tävlingen i Slovenien.

Bild: TT

Annons

Tai Woffinden ledde inför lördagens tävling i Slovenien GP-serien med elva poäng före Bartosz Zmarzlik och ytterligare elva poäng före Zmarzliks polske kollega Maciej Janowski.

Då lyckades Woffinden inte alls och tog sig inte ens till semifinal, något båda de polska förarna som jagar honom i totalställningen gjorde.

I den första semifinalen, där Janowski gjorde upp med Jason Doyle, Chris Holder samt Fredrik Lindgren. Ett heat där Fredrik Lindgren visade klassen och korsade mållinjen först av alla, följt av Doyle som slog följe till finalen.

Annons

Annons

Semifinal två vanns av Patryk Dudek med Zmarzlik före Greg Hancock och Martin Vaculik.

I finalen tog Lindgren plats i spår tre i vit hjälm och fick inte alls en bra start utan låg länge på en fjärdeplats i heatet och hade svårt att avancera och fick nöja sig med en fjärdeplats i finalen.

Ohotad segrare blev Patryk Dudek som flög ut från starten och kunde korsa mållinjen utan större problem. Tvåa blev Jason Doyle medan Greg Hancock lade beslag på tredjeplatsen.

För Dudeks del var det hans andra GP-seger i karriären.

I totalställningen knappade övriga förare in på Woffinden och nu är Zmarzlik bara nio poäng bakom. Fredrik Lindgren finns på plats fyra på 89 poäng, samma antal som Janowski.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy