Annons

Annons

Annons

Här är de nya reglerna inför nästa hockeysäsong – hoppas slippa filmningar

Varje säsong ses hockeyns regler över.

Nu kommer en rad nya förändringar, där några märks mer än andra.

Inbäddat innehåll

Svenska Ishockeyförbundet har tagit fram ett förslag för nya regler inför kommande säsong, efter att ha tagit in åsikter från klubbarna.

På sin Facebook presenterar de en rad nya regler i en informationsvideo:

Annons

Annons

► Det blir tydligare riktlinjer för vilket straff som ska utdömas vid utvisningar. Utförandet: Om det är behärskade, vårdslösa och våldsamma tacklingar, ska det ge strängare straff, medan den skada som åsamkas ska spela mindre roll från och med nu. Förhoppningen är att få ner filmningar.

►Om ens lag spelar pucken till icing och man som tekare sedan bryter mot reglerna för nedsläpp, ska man inte bytas ut som tekare. Laget varnas i stället – och bryter laget mot reglerna igen utdöms utvisning.

► Tappar man hjälmen kan man fortsätta spela, så fort den är på och sitter ordentligt. Tidigare var man som spelare tvungen att byta.

► En spelare som drar på sig tre game misconduct på en säsong stängs av en match automatiskt. Händer det sedan ännu en gång så blir det ett strängare straff.

► Vid matcher med videodomare ska denne påkalla domarens uppmärksamhet om det görs ett mål som domare inte märker, och sedan göra en videobedömning.

► Tröjorna ska sitta ordentligt utanför byxorna.

► Målgårdarnas utseende förändras i storlek och utseende för att följan internationellt regelverk. De ser inte längre ut som halvcirklar.

► I förbundsserier spelar man övertid tre mot tre innan matchen går till straffar i bäst av fem i stället för bäst av tre.

Annons

Linus Öhlund och de andra domarna har nya regeltolkningar att förhålla sig till. Foto: Suvad Mrkonjic (Bildbyrån).

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan