Annons

Annons

Annons

Speedway

Woffinden-effekten var inte tillräcklig – Indianerna långt ifrån vinst i Målilla

Bortamatchen mot Dackarna skulle bli Tai Woffindens stora välkomstföreställning för Indianerna. Men de planerna skulle spolas ner i toaletten då Dackarna direkt ryckte åt sig ledningen. Efter det kunde gästerna aldrig komma igen, och slutresultatet skrevs till 49-41.

Text

Tai Woffinden, i vit hjälm, fick inte segerfira Indianerna-debuten.

Bild: Filip Edvardsson

Annons

Förväntningarna var stora på Indianerna inför tisdagens match borta mot Dackarna. Framförallt på lagets stjärnförvärv Tai Woffinden som lämnade Masarna för fortsatt körning i Kumla-laget. Men en drömstart i den nya dressen skulle utebli. Det då han slutade trea i det första heatet, bakom Dackarnas Greg Hancock och Patryk Dudek, och därmed fick dagens första "femetta" emot sig. En tuff inledning för Indianerna.

Annons

Annons

Och det verkade inte riktigt riktigt som att Indianerna var på tårna från start. De efterföljande heaten klarade man förvisso att hålla poängskillnaden oförändrad, men man tog inte in någonting på Dackarna. Och de gångerna det inte blev tre poäng åt vardera lag, var det Dackarna som var snäppet vassare hela vägen fram till pausen. Något som stärks av statistiken då åtta av de tio första heaten slutade med en hemmaförare i topp.

Tai Woffinden då?

Den trevande inledningen höll i sig då britten på tre lopp tog en tredjeplats samt två andraplatser. De fanns med andra ord ett sparkapital hos Indianerna, när laget gick till paus i underläge med 36-24.

Ett sparkapital som skulle komma till användning direkt i det elfte heatet då Woffinden plockade hem heatsegern, samtidigt som Kenneth Bjerre kom trea krympte man avståndet till tio poäng. I det tolfte heatet var det återigen dags för Woffinden att försöka minska avståndet till Dackarna. Denna gång tillsammans med Anders Thomsen.

Och historien skulle upprepa sig igen. Woffinden tog hem heatsegern, samtidigt som Thomsen plockade tredjeplatsen. Upphämtningen var på gång.

Men de förhoppningar som hade byggts upp flög alla världens väg när Dackarna, med Hancock i spetsen, plockade dagens andra "femetta", och utökade ledningen 45-32.

Annons

Ett avstånd som var ointagligt för gästerna, och slutresultatet skrevs till 49-41

Poäng Indianerna: Tai Woffinden 12, Anders Thomsen 9, Kenneth Bjerre 8, Vaclav Milik 8, Ludvig Lindgren 3, Victor Palovaara 1, Kacper Gomolski 0.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan