Annons

Annons

Annons

GP-speedway i Hallstavik

Polsk seger i historiska GP-tävlingen – Lindgren på andraplatsen

Hallstavik fick för första gången någonsin stå värd för en GP-tävling i speedway. Då slog polacken Maciej Janovski till och vann. Fredrik Lindgren tog en övertygande andraplats.

Text

Den historiska första GP-tävlingen på HZ Bygg Arena gick av stapeln under lördagskvällen. Fredrik Lindgren hade fått svensk förstärkning av Rospiggarnas Andreas Jonsson som fått ett wild card för dagen. Ytterligare två Rospiggar var representerade på startlinjen i form av Jason Doyle och Greg Hancock.

Fredrik Lindgren slutade tvåa i Hallstaviks-GP:et.

Bild: Martin Eriksson

Annons

Annons

Fredrik Lindgren fick en fin inledning då han vann sitt första och tävlingens tredje heat. Han lyckades ta ytterligare en seger i grundomgången och stannade på elva poäng. Det räckte till en fjärdeplats och semifinal.

Andreas Jonsson var inte lika lyckosam då han fick lämna tävlingen utan seger och med sju inkörda poäng, det räckte inte till semifinal. Han stannade på tiondeplatsen, en snöplig poäng efter åttondeplatsen. De som följde med Fredrik Lindgren till semifinalheaten var Tai Woffinden, Emil Sayfutdinov, Maciej Janowski, Bartosz Zmarzlik, Greg Hancock , Jason Doyle och Artem Laguta.

I det första, oerhört tuffa, semifinalheatet gjorde Tai Woffinden, Fredrik Lindgren, Greg Hancock och Jason Doyle upp om de två första finalplatserna. Det blev ettan och tvåan i GP-totalen som tog sig vidare: Woffinden och Lindgren.

De andra två finalisterna skulle följaktigen koras i ett heat med Artem Laguta, Bartosz Zmarzlik, Emil Sayfutdinov och Maciej Janowski. Med två varv kvar föll Sayfutdinov och heatet bröts. Laguta uppfattades som skyldig till fallet och därmed uteslöts ryssen ur heatet. Heatet kördes om och då, precis som det såg ut när heatet bröts, fick vi dubbelt polskt till final. Janowski och Zmarzlik.

Väl där fortsatte de polska framgångarna Maciej Janovski tog hem den först GP-tävlingen någonsin i Hallstavik. Därefter fick vi skörda lite svenska framgångar då Fredrik Lindgren körde in på andraplatsen, följd av Bartosz Zmarzlik och Tai Woffinden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan