Annons

Annons

Annons

Fotboll

Efter 85 år – allsvenskan bryter med samarbetspartnern

Efter 85 år tillsammans bryter Svensk Elitfotboll med samarbetspartnern Svenska spel. Istället skrivs ett sexårigt avtal med Unibet som uppges vara värt minst 780 miljoner kronor, det skriver Fotbollskanalen.

Text

Fotbollskanalen skriver att både Svenska Fotbollförbundet och Elitförbundet Dam förlängde sina avtal med Svenska spel under våren, ett avtal som skulle ha löpt ut 2019. Men nu presenteras alltså ett nytt avtal som gäller från 2020 och sex år framåt med spelbolaget Unibet. Därefter finns en option på ytterligare sex års förlängning. Det är omregleringen av den svenska spelmarknaden som börjar gälla 2019 som öppnat för den här affären.

Annons

Annons

- Vi har hela tiden velat jobba med svensk idrott, nu kan vi det, säger Dersim Sylwan, General Manager för Kindred i Sverige, till Fotbollskanalen.

Av Fotbollskanalen får Dersim Sylvan frågan om hur de ska tackla problematiken med riggade matcher och spelberoende.

- Vi kommer ihop med Sef vara med och jobba för att upprätthålla en hög integritet kring mot matchfixning och även fortsätta att aktivt ta ansvar kring spelberoende. Vi är väldigt gärna del av den nationella plattformen mot matchfixning tillsammans med förbund och polisen för att dela information, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN /

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan