Annons

Annons

Annons

Fotbolls-VM 2018

Marcus Berg lämnade dopingkontroll – anmäls till Fifa

Marcus Berg lämnade en dopingkontroll utan godkännande. Nu anmäls den svenske landslagsanfallaren till Fifa, berättar Fotbollskanalen.

Text

I samband med Sveriges förlust mot Tyskland i lördags blev Marcus Berg uttagen till en dopingkontroll men valde att lämna den för att göra TV-intervjuer. Under måndagen kunde Fotbollskanalen avslöja att svensken har anmälts till Fifa. Själv är anfallaren inte speciellt orolig.

Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Annons

Annons

– Det var någon viktigpetter där på dopingen. Det blev egentligen en missuppfattning. Vart det leder vet jag inte, men det var en löjlig grej och vi får se, säger han till TV4:s Frida Nordstrand.

Tommy Forsgren, handläggare för bestraffning hos Riksidrottsförbundet, berättar för Fotbollskanalen att idrottare i värsta fall riskerar avstängning under tiden som ärendet utreds. Samtidigt vill han inte kommentera det specifika fallet med Marcus Berg.

Landslagschefen Lasse Richt säger sig, precis som Berg själv, inte heller känna någon oro över situationen.

- Det kan du gärna spekulera i för du vet säkert det lika bra som jag. För jag vet inte. Men jag kan inte se att något kommer att hända, säger han till Fotbollskanalen om vad han tror att anmälan kan få för konsekvenser.

Annons

Läs också: VM-magasinet #8 – Sågar kritiken mot svenska byten: "För mycket efterhandskonstruktioner"


Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan