Annons

Annons

Annons

Annons

Furusund-Yxlan-Blidö

Löparö får en vinterbro efter e-förslag från invånare

Det kommer att byggas en vinterbro mellan Löparö och Urö, det har kommunen beslutat. Vinterbron är det första e-förslaget i Norrtälje som blir verklighet. "Vinterbron gör det möjligt för fastboende på ön att komma in till fastlandet på ett enklare sätt", säger kommunalråd Anders Olander (C).

"Norrtäljes skärgård har skiftande förutsättningar, och det är bra att vi hittat en helt ny lösning för vinterförbindelse till Löparö", säger kommunalråd Anders Olander (C) om beslutet.

Annons

I mars i år införde Norrtälje kommun e-förslag där invånare kan lägga fram politiska förslag som kommunen får ta ställning till. I slutet av mars kom förslaget om en vinterbro mellan Löparö och Urö, något som kommunen lyfte upp i politiken och som nu godkänts.

Annons

Annons

I dagsläget finns det ingen fast land- eller broförbindelse och ön saknar även kollektivtrafik, något som boende på ön kritiserat.

"Vinterbron gör det möjligt för fastboende på ön att komma in till fastlandet på ett enklare sätt. Norrtäljes skärgård har skiftande förutsättningar, och det är bra att vi hittat en helt ny lösning för vinterförbindelse till Löparö", säger kommunalråd Anders Olander (C) i ett pressmeddelande.

Det här är ett e-förslag

E-förslag är en digital tjänst där kommunen tar emot förslag om förbättringar. Om det inskickade förslaget får 25 röster så kommer det lämnas över till ansvarig förvaltning för att där handläggas av en tjänsteman. Om e-förslaget får 50 röster eller fler så kommer det att behandlas av berörd politisk nämnd.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan