Annons

Annons

Annons

Norrtälje norr om ån

Esa Teittinen får sitta kvar på Norrtäljeanstalten – måste vänta på ny rättegång i sommar

Det blir en ny rättegång för Esa Teittinen som i våras fick resning efter att tidigare dömts till fängelse för att ha mördat sin vän i ett badkar i Stockholm.

Esa Teittinens kamrat hittades död badkaret i sin lägenhet i december 2009. Den första läkaren på plats sa att mannen dött i en hjärtinfarkt, men ett par veckor senare pekade ett vittne ut Esa som skyldig.

Bild: Mattias Hansson

Annons

Efter att ha avtjänat åtta år av sitt långa fängelsestraff fick Esa Teittinen tidigare i våras resning i målet. Redan i januari meddelade Riksåklagaren att han ansåg att det var osannolikt att Esa Teittinen dömts för mord om nuvarande bevisning fanns.

Annons

Annons

Teittinens försvarsadvokat Marko Tuhkanen har tidigare trott att hans klient skulle släppas från från Norrtäljeanstalten, där han för närvarande avtjänar sitt straff, utan en ny rättegång. Men så blir det alltså inte.

Åklagaren som har öppnat upp förundersökningen i målet igen har nyligen begärt anstånd för att få ytterligare utredningstid fram till en ny rättegång. Bland annat har man talat med vittnen och gjort en ny rekonstruktion av händelsen i badrummet. Åklagaren väntar också på ett utlåtande från en rättsläkare.

En ny rättegång väntas nu ske i Svea hovrätt i slutet av juni eller början av juli. 

– Åklagaren har nu lovat en ny rättegång som kommer att hållas under en vecka. Meddelandet kom i fredags, säger Marko Tuhkanen till svt.se.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan