Annons

Annons

Annons

Norrtälje söder om ån

Beslutet: Norrtälje kommun tänker köpa gamla tingshuset

Sedan Norrtälje tingsrätt flyttade upp till Nordrona har många undrat vad som ska hända med det gamla tingshuset vid busstationen. Svaret: Kommunen tänker köpa det.

Text

Norrtälje kommun har beslutat att köpa det gamla tingshuset på Narvagatan ovanför busstorget i Norrtälje. Arkivbild: Ida Forsgren/Måna J Roos

Annons

Kommunstyrelsen höll möte på måndagskvällen och beslutade då att köpa det gamla tingshuset från 1903. Byggnaden är tänkt att använda till någon from av kommunal verksamhet. Enligt kommunstyrelsen behövs det fler lokaler för barn-, utbildnings- och kulturverksamhet i området.

– Det känns jättespännande. När Norrtälje stad växer behöver vi flera verksamhetslokaler och tingshuset ligger ju väldigt centralt och strategiskt och är en byggnad som jag vet betyder mycket för väldigt många invånare, säger kommunalråd Ulrika Falk (S) i en film på Norrtälje kommuns hemsida.

Annons

Annons

Norrtälje tingsrätt flyttade till nya lokaler i Nordrona vid Norrtäljes södra infart under våren 2017.

Tingsrätten var nedläggningshotad till och från under flera år från slutet av 1990 till och med början av 2010-talet. En av dem som kämpade för att få ha kvar den lilla domstolen var dåvarande lagmannen K-G Ekeberg.

Sedan dess har det gamla tingshuset legat ute till försäljning och enligt mäklaren har det funnits många intresserade köpare.

Innan affären kan gå i lås måste ärendet beslutas i kommunfullmäktige, vilket sker i april.

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan