Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Hurra för satsningar på hela kommunen

Text

På det senaste kommunfullmäktigemötet fattades två viktiga beslut för Hallstavik: beslut om att bygga ett nytt badhus i anslutning till den blivande Folkhälsoparken (vid utomhusbadet) och beslut om att bygga en ny förskola på Magistervägen som ersätter den gamla och dessutom har kapacitet att ta emot fler barn. Dessa båda satsningar gynnar barn och unga och hjälper till att göra Hallstavik ännu mera attraktiv för barnfamiljer.

Annons

Annons

Hallstavik har, i jämförelse med orter närmare Stockholm, låga huspriser, orten ligger nära både Norrtälje söderut och Östhammars kommun i norr med flera stora arbetsgivare. Hallstavik har frisk luft och närhet till natur och ett rikt sport- och föreningsliv. Efter att ha tagit sig igenom de massuppsägningar som skedde på Holmens under det senaste decenniet har orten verkligen visat på kämparkraft och förmåga att resa sig efter stora motgångar.

Det nya badhuset och den nya förskolan gynnar barn och unga och hjälper till att göra Hallstavik ännu mera attraktiv för barnfamiljer, skriver Amalia Mattsson. Foto: Fredrik Varfjell, TT.

Även satsningar på Rimbo är på planeringsbordet. Rimbo ska förtätas, som det heter och busstationen byggas om. Samt satsningar på att bygga en ny skola. Rimbo ligger mycket attraktivt till med sin närhet till Stockholm, Arlanda, Norrtälje och Uppsala och har stor potential att växa.

Jag vill gratulera det politiska styret för att man göra satsningar som dessa i kommunen – satsningar som sprids ut mellan flera orter och ger alla orter möjlighet att utvecklas och ha framtidstro. Det är min starka tro att en ort aldrig blir färdigbyggd: den kanske inte alltid ska bli större, men den behöver alltid anpassas och förnyas. Annars riskerar den att bli ett museum över en svunnen tid och ge vibbar av avfolkningsort.

Annons

Det är mot bakgrund av detta och min starka tro på mindre orter som attraktiva för barn och unga att växa upp i, som jag med glädje följer den politiska utvecklingen mot satsningar på hela kommunen!

Amalia Mattsson (C), Edebo

Inbäddat innehåll

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan