Annons

Annons

Annons

Känslosamma hyllningar och stående ovationer – här är alla vinnare under Idrottsgalan

Peder Fredricson kammade hem den ärofyllda Jerringspriset, Anna Holmlund hyllades med stående ovationer och ÖFK vann i kategorin "Årets prestation". Det fanns många vinnare i årets Idrottsgala.

– Jag gav er en guldmedalj - ni gav mig en skål. Tack! säger vinnaren Peder Fredricson i SVT:s sändning.

Bild/ TT

Annons

Mammor som stal showen, Sara Sjöström som kammade hem både Bragdguldet och årets kvinnliga idrottare och den mäktiga hyllningen till Anna Holmlund. Det gick att ta på stämningen och ana hur kvällens Idrottsgala skulle se ut.

Graham Potter blev utsedd till årets ledare. Daniel Ståhl som årets manliga idrottare och Armand Duplantis som årets nykomling.

Annons

Årets peppare gick till Gerestaskolan i Härnösand. Skolan har uppmärksammats för sitt arbete med sina pulshöjande aktiviteter. Organisationen Generation Pep som kronprinsessparet ligger bakom delar ut priset "Årets peppare". I år gick det alltså till Gerestaskolan i Härnösand.

Annons

Bild/ TT

– Vi vill rikta ett stort tack till Härnösands kommun som gett oss förutsättningar. Sen vill vi tacka alla vårdnadshavare som trott och stöttat oss. Men framförallt vill vi tacka personalen som har kämpat varje dag och morgon. Ni är bara bäst, sade Sara Marklund, rektor på Gerestaskolan.

Här alla vinnare:

Peder Fredricson, Radiosportens Jerringspris.

Börje Andersson-Junkka, SVT sportens sportspegel-pris.

ÖFK, årets prestation.

Tre kronor, årets lag.

Graham Potter, årets ledare.

Sara Sjöström, Bragdguldet.

Sara Sjöström, årets kvinnliga idrottare.

Daniel Ståhl, årets manliga idrottare.

Gerestaskolan, årets peppare.
Armand Duplantis, årets nykoml
ing.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan