Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Upp till två månaders väntan innan bredbandskabel lagas: "Hur kan det ta såhär lång tid 2017?"

Efter ett kabelbrott i slutet av oktober har boende i Grisslehamn fått vänta över en månad på att få tillbaka internet och telefoni. De kan komma att få vänta till slutet av december innan problemet väl är åtgärdat. Ett ökat antal avgrävda kablar har lett till att teknikerna i Norrtälje kommun är extra hårt ansatta.

22 oktober upptäckte Thomas Jansson att varken telefonen, tv:n eller internet fungerade och han felanmälde problemet. Först fick han vänta i över en månad på att problemet skulle fixas men då sköts ärendet upp ytterligare till slutet av december. "Hur kan det ta så här lång tid 2017? Jag klarar mig för jag har en mobiltelefon men jag tycker synd om exempelvis de pensionärer som kanske bara har sin fasta telefon", säger han.

Bild: David Rydell

Annons

22 oktober upptäckte Thomas Jansson i Grisslehamn att hans fasta telefon var död. Senare märkte han att även internet låg nere och på tv:n möttes han av en svart skärm. Han har alla tjänsterna via Telia och deras dotterbolag Skanova som äger själva nätet. Han felanmälde och fick senare reda på att någon råkat gräva av en kabel och att ett annat av Telias dotterbolag, ElTel, skulle sköta reparationen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan