Annons

Annons

Annons

Problem med Swish – varnar för dubbla dragningar

Betaltjänsten Swish har drabbats av en allvarlig störning som gör att pengar inte har nått mottagarna. Man arbetar nu med att alla ska få sina saknade betalningar.

Text

Det var i tisdags som Swish drabbades av driftstörningen. Betaltjänsten skriver själva på sin Facebook-sida att störningen gjorde att "betalningar inte nådde mottagaren trots att avsändaren fick en ”grön bock” i appen. Pengarna drogs alltså från avsändarens konto men kom aldrig fram till mottagaren".

Betaltjänsten har tillsammans med bankerna sedan i tisdags jobbat med att slutföra de Swishbetalningar som har "fastnat".

Annons

Annons

På onsdagseftermiddagen skrev Swish på sin Facebook-sida att mottagare i Länsförsäkringar Bank, Skandiabanken, Sparbanken Syd, ICA banken, Ålandsbanken, Swedbank och Danske Bank fått sina saknade betalningar. Men arbetet med att slutföra betalningarna hos övriga banker pågår fortfarande.

Dubbla betalningar kan ha gått i väg från Swish, om man skickat betalningen flera gånger i tron att den inte gått iväg. Foto: Jessica Gow / TT

Om man gjort en betalning flera gånger i tron om att betalningen inte gått iväg kan det enligt Swish förekomma dubbletter. Man uppmanas då i första hand kontakta mottagaren och be om att få tillbaka sina pengar och i andra hand kontakta sin bank.

Enligt Swish är anledningen till störningen att betalningar har gått i väg från betalarens bank och sedan fastnat i betalplattformen hos Bankgirot.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan