Annons

Annons

Annons

Ishockey

Kallats för drömspelare – nu är NIK-talangen klar för SHL-klubb: "Magkänslan avgjorde"

Norrtälje IK:s jättetalang Andreas Rådberg har jagats av flera klubbar. Nu står det klart att backen väljer SHL-klubben Luleå Hockey.
– Helheten kändes schysst – och magkänslan avgjorde, säger 15-åringen till Sporten.

För ett par veckor sedan kunde Sporten berätta att flera ur Norrtälje IK:s pojkar 02-lag, som numera spelar i Roslagen Hockey och andra föreningar, tar klivet till allsvenska- och SHL-klubbar inför nästa säsong.

Andreas Rådberg, Roslagen Hockey och tidigare Norrtälje IK, är klar för SHL-klubben Luleå Hockey.

Bild: Christopher Grönlund

LÄS MER: NIK-talanger till SHL- och allsvenska klubbar: "Inte förvånad"

Men en spelare hade inte tagit något beslut – utan skulle bestämma sig först efter TV-puckens slutspel, där Uppland slutade elva:

Annons

Lovande backen Andreas Rådberg – som hyllades ordentligt inför TV-pucken av sin tränare i NIK och Roslagen Hockey.

Annons

– Han är ju drömmen. Rightare, spel- och skridskoskicklig back. Då är man väldigt attraktiv för klubbar, sade Jesper Blomqvist då.

Enligt uppgifter till Sporten jagades 15-åringen av flera klubbar i både allsvenskan och SHL – men nu står det klart att han väljer Luleå Hockey.

– Jag var där uppe och besökte klubben. De har en väldigt fin anläggning, bra boende och skolan verkade bra. Helheten kändes schysst – och magkänslan avgjorde. Den sa Luleå, säger Rådberg.

Som menar att det känns väldigt bra att ha klart med en klubb till nästa säsong – när han ska börja gymnasiet.

– Jätteskönt. Nu slipper man gå och fundera på vart man ska vägen. Det blir nog lite av en utmaning att flytta upp dit, men jag tror att jag kommer trivas bra.

Hur känns det att du ska lämna Norrtälje med allt vad det innebär?

– Det kommer förstås att bli lite tråkigt, men jag vill ju bli så bra jag bara kan på ishockey. Då måste man välja bort vissa saker, men självklart kommer jag att sakna familj och vänner. Mamma och pappa kommer nog ändå upp och hälsar på en del. Det ska bli kul att få stå på egna ben, säger han.

Luleå Hockey är en av Sveriges mest anrika hockeyklubbar, har inte åkt ur SHL sedan 1984-85 och var så sent som 2013-14 i SM-final. Dessutom vann klubben Champions Hockey League 2014-15.

– Jag hade hyfsad koll på klubben sedan tidigare och vet ju att det är en riktig hockeystad. Dessutom är Luleå en toppklubb som satsar för SM-guld varje säsong. Det kommer att bli både kul och häftigt att tillhöra klubben, säger Rådberg.

Annons

Annons

Som kommer att tillhöra klubbens J18-lag när han ansluter i slutet av sommaren 2018.

Med vilka ambitioner åker du upp dit?

– Jag drömmer väl om att debutera i deras A-lag någon dag. Målet är att bli så bra som möjligt och jag tror att förutsättningarna finns i Luleå. Det gäller att jobba stenhårt, för det kommer att bli väldigt tufft. Men jag ska kriga för att bli bättre varje dag och när man får chansen, om man får den, så gäller det att vara redo och ta den, säger backtalangen.

LÄS MER: (+) Historisk TV-puck för Norrtälje IK – ordförande Jansson: "Vi är naturligtvis stolta"

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan