Annons

Annons

Annons

Annons

Division 1 herrar

Tre veckor till premiär - ännu är inte tränarfrågan i SIF Norrtelje löst

Tidigt i våras tackade Stefan Larsson nej till att fortsätta som tränare för SIF Norrtelje. Och ännu, med cirka tre veckor kvar till seriepremiären, är ingen lösning i sikte.
– Klubben jobbar hårt med frågan, säger Johnny Granberg i SIF Norrtelje.

Under försäsongen har Pontus Thörnblad, som allt mer tagit över rollen som sportchef från Johnny Granberg, hållit i träningarna. Men Thörnblad är också en viktig kugge i laget på isen och en spelande tränare är inte det som SIF Norrtelje i första hand söker.

– Vi har lite dåliga erfarenheter av det, då en av spelarna då liksom hamnar i en dubbel position på isen. Hittills har vi spelat fyra träningsmatcher och Pontus (Thörnblad) har coachat från sidan i två matcher och spelat i två, säger Johnny Granberg. Det funkar helt okej, men Pontus jobbar hårt i sin roll som sporchef med att hitta en tränare.

Annons

Annons

– Och det är inget enkelt uppdrag i vår region där bandy inte är någon stor sport. Det finns väldigt få tränare helt enkelt.

Granberg berättar att Pontus Thörnblad för samtal med en möjlig tränare, men att något är långt ifrån klart om det ens blir så.

LÄS ÄVEN: Enat SIF Norrtelje redo för historisk säsong

Men trots att seriepremiären, Eskilstuna borta, är nära, spelas den 12 november, är det ingen panik, menar Granberg.

– Nej inledningsvis får vi kanske ha en lösning där Pontus Thörnblad coachar tills frågan är löst, säger han. Det har flutit på bra i träningsmatcherna. Jag hade ett tag en tanke på att själv gå in och göra detta tillsammans med Pontus, men jag ska göra en knäprotesoperation i november så jag blir borta ett tag.

Blev ni lite tagna på sängen när Stefan Larsson valde att inte förlänga med er?

– Nej, det vill jag inte säga. Han var tidigt ute med att han inte tänkte fortsätta. Däremot blev vi kanske lite överraskade över att han tog över Tellus.

Närmast väntar nu en cupturnering i Nässjö för SIF Norrtelje kommande helg, där laget ställs mot andra väldigt bra division 1-lag.

– Vi får se vem som coachar då, avslutar Granberg.

Annons

LÄS ÄVEN: Efter sammanslagningen - SIF Norrteljes tröjfärger blir rött och vitt


Pove Persson

0176-795 64
pove.persson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan