Annons

Annons

Annons

Stefan Ingves fortsätter som riksbankschef: ” Borgar för god kontinuitet i Riksbankens arbete”

Får fortsätta i fem år till – under fredagen beslutade Riksbanksfullmäktige att förlänga Stefan Ingves mandat.

I ett pressmeddelande meddelar Riksbanksfullmäktige att både Stefan Ingves och förste vice riksbankschef Kerstin af Jochnick får förlängda mandat.

Bild: Christine Olsson/TT

"Stefan Ingves har på ett utmärkt sätt lett Riksbankens arbete under de senaste tolv åren. Hans breda kompetens och internationella erfarenhet har spelat en viktig roll för Riksbankens arbete under dessa år. Det borgar för en god kontinuitet i Riksbankens arbete de kommande åren", säger riksbanksfullmäktiges ordförande Susanne Eberstein och vice ordförande Michael Lundholm i en gemensam kommentar, i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Stefan Ingves får förlängt med fem år medan Kerstin af Jochnick får förlängt mandat med sex år.

Bild: Tomas Oneborg / SvD / TT

"Även Kerstin af Jochnick har på ett utmärkt sätt bidragit till Riksbankens arbete de senaste sex åren, inte minst inom området finansiell stabilitet där hon också har flera internationella uppdrag”, skriver riksbanksfullmäktige i pressmeddelandet.

Riksbankens direktion består av sex ledamöter som väljs för mandatperioder om fem eller sex år. Övriga ledamöter är vice riksbankscheferna Martin Flodén, Per Jansson, Henry Ohlsson och Cecilia Skingsley.

"Fullmäktige var eniga i sitt beslut och sätter stort värde i att både Ingves och af Jochnick vill fortsätta sitt arbete på Riksbanken under ytterligare en mandatperiod", säger Susanne Eberstein och Michael Lundholm, i pressmeddelandet.


Evelina Åström

019-15 50 16
evelina.astrom@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan