Annons

Annons

Annons

Kyrkovalet 2017 i Norrtälje kommun

Granskning visar: Dennis Ekström (SD) som kandiderar i kyrkovalet deltog i Prideattack

Tidningen Expressen och den antirasistiska tidskriften Expo har granskat olika SD-kandidater som ställer upp i kyrkovalet. Personer som har engagerat sig i högerextrema grupper, skrivit hatkommentarer eller attackerat Prideparaden. En av dem som kommer fram i granskningen är Dennis Ekström från Sverigedemokraterna i Norrtälje.

Dennis Ekström.

Bild: Arkivbild

Expressen och Expo har kartlagt vad olika kyrkopolitiker, som ställer upp för Sverigedemokraterna i kyrkovalet, sagt och skrivit i olika sammanhang. I granskningen finns Dennis Ekstörm som är viceordförande för SD Norrtälje och som kandiderar i kyrkovalet, med.

Annons

Annons

Han deltog i en attack på Pridefestivalen i Stockholm 2003, enligt Expressen/Expos granskning. Det framgår av en aktivistrapport från högerextrema Nationaldemokraterna. Flera personer från Nationaldemokraterna dömdes för attacken där flera skadades, Ekström var dock inte en av dem.

Dennis Ekström svarar inte Expressen på frågan om varför han deltog i Prideattacken, om sitt engagemang i Nationaldemokraterna skriver han så här:

"Att jag var med i ND ett par år i början av 2000-talet är knappast någon hemlighet. Jag var med på aktionen och i samband med att vi mötte stenkastande vänsterextremister så avvek jag därifrån."

Norrtäljepolitikern ska dock haft koppling till Nationaldemokraterna även under slutet av 00-talet då han stöttade partiet med prenumeration och flera köp i deras butik, skriver tidningen.

Granskningen visar också att Dennis Ekström stöttade en nätkampanj för att frige en dömd nazist 2010.

"Jag har blivit tillagd i många olämpliga FB-grupper som jag genast gått ut när jag kollat upp de närmare. I vissa fall har även en del grupper bytt namn och syfte under tiden. Jag vet inte ens vem personen ifråga är", skriver Ekström som svar.

Läs mer: Dömd medlem i SD kom in i fullmäktige

Annons


Louise Frilund

0176-79500
louise.frilund@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan