Annons

Annons

Annons

Norrtäljeduons totaldominans intakt – obesegrade under 2017: "Alltid presterat"

Förra månaden säkrades SM-guldet. I helgen avslutade William Söderlind och Marcus Grönwall säsongen – genom att krossa motståndet i Saltsjöloppet.
– Riktigt kul. Vi har alltid presterat bra i det här loppet, säger Söderlind.

I mitten av augusti säkrade William Söderlind och Marcus Grönwall SM-guldet i Nynäshamn efter femte och sjätte raka SM-segrarna. Duon från Roslagen Boat Racing har varit helt överlägsna under säsongen och inte förlorat en tävling.

William Söderlind och Marcus Grönwall krönte säsongen 2017 genom att förbli obesegrade.

Bild: Pickla.se

Annons

LÄS MER: Hemmateamen snart redo för säsongspremiär – prestigefyllda RBR-loppet avgörs på lördag

När säsongen sedan avslutades i helgen med Saltsjöloppet utanför Åkersberga befäste firma Söderlind/Grönwall den dominsansen genom att på nytt ta hem segern.

Annons

Man var närmare tre minuter och 40 sekunder snabbare än tvåan – tack vare ett hastighetssnitt på 72 knop.

– Det skiljde nästan fyra knop i snitt mellan oss och tvåan. Rätt lugna förhållanden, men som alltid är det en del fritidsbåtar ute vilket kan bli halvstökigt. Men vi fick en bra start, stod för en prickfri navigering och drygade ut ledningen. Det blev en ganska stor marginal till sist, konstaterar Söderlind.

LÄS MER: (+) SM-guld till Norrtäljeduo: "Firas med grillkväll"

Som därmed kan blicka tillbaka på en i det närmaste perfekt säsong – med sju segrar av sju möjliga i SM-sammanhang 2017 för klassen Offshore 3X.

– Riktigt kul. SM-guldet var ju klart före helgen, men vi har alltid presterat bra i det här loppet och det var skönt att få fortsätta på den inslagna vägen. Det har gått så pass bra som det bara har kunnat.

Säsongen börjar lida mot sitt slut – men först ska ytterligare ett lopp genomföras i oktober. Då går Östhammars GP av stapeln – med ett väldigt gott syfte som ändamål.

Annons

– Samtliga summor som tävlingen genererar kommer att gå till cancerfonden. Det känns väldigt bra och det är något jag ser fram emot oerhört, avslutar Söderlind.

Även Rasmus Hamrén och Madeleine Samuelsson från RBR deltog i Saltsjöloppet. Deras prestation ledde till en andraplats i klassen Offshore 3B.


Christopher Grönlund

021-19 92 27
christopher.gronlund@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan