Annons

Annons

Annons

Stefan Löfvens närmaste medarbetare avgår: "Jag har gjort ett misstag"

Statssekreterare Emma Lennartsson avgår. Orsaken är ny information om hur hon hanterat it-haveriet på Transportstyrelsen, uppger Dagens Nyheter.

– Jag har gjort ett misstag, säger Emma Lennartsson till Dagens Nyheter.

Emma Lennartsson är den som hanterat det löpande arbetet i statsrådsberedningen. Lennartsson uppges tidigare ha sagt att hon fick information först i december 2016 om säkerhetsriskerna som uppstått i samband med outsourcingen av it-driften i Transportstyrelsen.

Annons

Annons

Nu berättar Emma Lennartsson att det funnits information på tidigare möten som hon deltagit i men att hon inte uppfattat allvaret i situationen. Det ena mötet ägde rum i februari 2016 och det andra i augusti samma år.

Emma Lennartsson och Stefan Löfven.

Bild: Leif R Jansson/TT Arkiv

Emma Lennartssons avskedsansökan hanterades på ett extra regeringssammanträde sent på söndagseftermiddagen. Hon slutar med omedelbar verkan och får inget avgångsvederlag, skriver Dagens Nyheter.

– Emma Lennartsson är en ytterst kompetent statssekreterare men har i dag redogjort för att hon gjort ett misstag. Hon har dragit slutsatsen att lämna sin tjänst och jag har förståelse för det. Jag önskar henne all lycka framöver, kommenterar Stefan Löfven.


Lotta Golis

060–19 72 46
lotta.golis@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan