Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Kjell Jansson vill avvakta med att kommentera Anna Kinberg Batras beslut

På fredagsförmiddagen blev det klart att Moderaterna kommer byta partiledare. Kjell Jansson, som är oppostionsråd i Norrtälje och orförande för Moderaterna meddelar att han redan uttryckt sig tydligt vad han anser om Kinberg Batras framtid i partiet.

I fredags förmiddag meddelade Anna Kinberg Batra att hon lämnar posten som partiledare för moderaterna.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

– Vi tycker att det i det här läget inte finns så mycket att tillägga, utan nu är det en intern process som tar vid, säger kommunikationschefen Mattias Thorsson på Moderaternas förbundskansli.

Annons

I torsdags förklarade Kjell Jansson, oppositionsråd i Norrtälje att partiet måste få en förändring för att vända på de dåliga opponionssiffrorna.

Annons

– Vi har de sämsta siffrorna på 30-40 år för Moderaterna i länet, konstaterade han bland annat.

I onsdags deltog han vid en konferens med de övriga moderata kommunalråd i Stockholms län. Vid den framkom att det fanns ett stort missnöje bland medlemmar och sympatisörer.

Nu ska Moderaterna utse en ny partiledare och detta måste göras vid en extra ordinarie stämma. Den planerade arbetsstämman i oktober kan inte välja ny partiledare däremot kan den extra ordinarie stämman hållas i anslutdning till arbetsstämman.

Hur det blir avgörs av Moderaternas partistyrelse.


Mattias Hansson

0176-795 03
mattias.hansson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan