Annons

Annons

Annons

Stockholms län

Nu ska fler elever få möjlighet till läxhjälp

Stockholms län får 85 034 500 kronor, vilket ska ge 115 888 elever möjlighet till läxhjälp i år – "Läxhjälp ska inte vara en fråga om att ha råd"

För 2017 betalar Skolverket ut totalt 363 miljoner kronor i statligt bidrag till skolor som bedriver läxhjälp. Foto: Jessica Gow / TT

Det ska handla om 363 miljoner kronor, vilket är en ökning med nära 30 miljoner kronor. Bidraget ska möjliggör läxhjälp till totalt 460 000 elever i över 3 000 skolor i hela landet. Utöver detta ska Skolverket även betala ut 20 miljoner kronor till ideella organisationer, vilket även det är en ökning jämfört med tidigare år.

Annons

Annons

Den totala satsningen i Stockholms län landar på 85 034 500 kronor.

- Läxhjälp ska inte vara en fråga om att ha råd. Den som behöver lite extra tid vid sidan av schemat ska ha möjlighet till det. Därför investerar vi så mycket i skolan. Under de senaste åren har totalt 20 000 nya medarbetare anställts. Just de här pengarna är till för att fler skolor ska kunna ordna läxhjälp och annan extra undervisning för elever som behöver det för att få med sig kunskaperna för livet, säger utbildningsminister Gustav Fridolin i ett pressmeddelande.

Det som är nytt för i år är att ideella organisationer kan få bidrag för att bedriva läxhjälp för elever i gymnasie- och gymnasiesärskolan.


Bella Beiron

Bella.Beiron@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan