Annons

Annons

Annons

Ishockey

SVT:s krislösning – säljer stora delar av hockey-VM till andra kanaler

Ishockey-VM är en tung post för SVT.
Nu tvingas de sälja ut delar av sina hockeyrättigheter till MTG – alltså TV3 och Viaplay.
– För oss känns det verkligen som att hockey-VM kommer hem, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt i ett pressmeddelande.

Hockey-VM går nästa år i TV3 och Viaplay.

Bild: Martin Meissner

Ishockey-VM är tillbaka på TV3. Åtminstone varannat år. Så ser nämligen lösningen ut mellan SVT och MTG – ena året går turneringen på SVT och det andra på TV3 och Viaplay. Kanalerna kommer även att dela på CHL.

Annons

Annons

TV3 hade rättigheterna till hockey-VM i över 20 år, fram till 2011.

– Ishockey-VM är en av de mest folkkära och starkaste kommersiella sporträttigheterna på marknaden och något som verkligen förenar hela landet, vilket inte minst visade sig vid söndagens final där runt 2 miljoner människor bänkade sig, säger Anders Jensen som är vd på MTG, i ett pressmeddelande.

Fram till 2023 kommer de båda att dela på rättigheterna och redan nästa år går turneringen i MTG:s kanaler.

– För oss känns det verkligen som att hockey-VM kommer hem. Vi visade 23 raka mästerskap på raken och är otroligt glada över att välkomna tillbaka en så älskvärd turnering med en så stark tradition i såväl det svenska folkhemmet som i vårt eget mediahus, säger Per Nunstedt, sportchef på MTG Sport.

I en tid då ofta kommersiella bolag lagt vantarna på de tunga och dyra tv-rättigheterna kunde hockey-VM ses som något av en prestigevärvning av SVT. Nu är ekonomiska skäl anledningen till att de överlåter delar av rättigheterna.

– I ett läge med skenande kostnader för sporträttigheter är detta ett bra sätt för oss att kunna erbjuda vår publik de mest attraktiva evenemangen, samtidigt som vi tar ansvar för helheten i SVT:s utbud, säger programdirektör Jan Helin i ett pressmeddelande.

Annons


Lukas Sahlin

0611-55 48 43
lukas.sahlin@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan