Annons

Annons

Annons

Ishockey

Isen fryser inte – då misstänker VM-arrangören sabotage: "Måste vara något som kommer utifrån"

Lanxess arena - där Tre Kronor spelar sina gruppspelsmatcher i VM - misstänks vara utsatt för sabotage. Det, då isen vid flertalet tillfällen haft problem att frysa.
– Vi har dubbelcheckat och allt ser bra ut. Så det måste vara något som kommer utifrån, säger Michel Bakos, chef för VM-arrangemanget i Köln till danska BT.

För Plus-kunder: Hägglund: Bäckström är en artist bland alla grovarbetare – och exakt vad Tre Kronor behöver

När Slovakien mötte Ryssland på lördagen vägrade spelarna beträda isen efter den första perioden, då spelarna ansåg att isen inte var säker att spela på.

Bild: Monika Skolimowska

Annons

På tisdag spelar Sverige sin sista gruppspelsmatch i VM. Motståndet: Slovaken, som inte haft en särskilt cool resa genom turneringens inledning. Under två av Slovakiens fem matcher, har isen utanför lagets bås inte frusit mellan den första och andra perioden och arrangörerna har tvingats till omspolning.

Annons

Nu misstänker VM-arrangören att arenan utsatts för sabotage genom att något kastats in på isen.

– Vi har undersökt saken och gör vad vi kan. Men vi är säkra på att det inte har något att göra med ismaskinerna, kylsystemet eller någon annan utrustning. Vi har dubbelcheckat och allt ser bra ut. Så det måste vara något som kommer utifrån, säger Michel Bakos, chef för VM-arrangemanget i Köln till danska BT.

I och med misstanken om sabotage placeras det nu ut extra säkerhetsvakter vid isen och arenan släcks inte längre ned inför matcherna.

– Vi kommer att ha extra folk på plats i arenan för att hålla koll så att inget kastas in på isen. Vi kommer att ha ljuset tänt efter uppvärmningen så att vi kommer ha koll, det är vad vi kan göra nu, sa Michael Bakos inför söndagens matcher.

Läs mer: Victor Hedman om extrema värmen i VM-arenan: "Bland det värsta jag varit med om"

Annons

Läs mer: Nicklas Bäckström var Nylanders "barnvakt" i Washington: "Bodde nästan hemma hos dem"


Linnea Hellgren

0611-720 06
linnea.hellgren@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan