Annons

Annons

Annons

Ishockey

Beskedet: Norrtäljesonen lämnar SHL för återkomst i Leksand

Norrtäljefostrade David Åslin återvänder till Leksand.
Det meddelade klubben under måndagen i ett pressmeddelande.
– Han har skrivit på ett tvåårskontrakt och kommer att få en stor roll i vårt lag, säger Mikael Karlberg, sportsligt ansvarig i föreningen.

David Åslin återvänder till Leksand efter spel i Rögle.

Bild: Mikael Forslund / TT

David Åslin har de två senaste säsongerna representerat Rögle i SHL och har på 85 matcher noterats för nio mål och tio assist för 19 poäng.

Tidigare under karriären har han gjort över 100 matcher i Hockeyallsvenskan för Leksand innan han lämnade för spel i Troja-Ljungby säsongen 2011–12.

Annons

Annons

Där blev han kvar i en och en halv säsong innan han lämnade för spel i Växjö Lakers innan det blev spel i Leksand igen i slutet av säsongen 2014–15.

Nu väntar alltså spel i Leksand på nytt, en klubb han representerade som junior.

– Det här känns verkligen otroligt roligt! Jag har fått ett väldigt bra intryck av tränaren Markus Åkerblom, och tror att Leksand, med Åkerblom, Challe och övriga i ledningen har någonting riktigt bra på gång. Vårt mål med att ta oss tillbaka till SHL är tydligt, och jag ville verkligen inte missa chansen att få vara med om den här resan, säger Åslin i ett pressmeddelande.

Kontraktet med Leksand sträcker sig över de två kommande säsongerna.

– David är en skridskoskicklig spelare som bidrar med många poäng, och han har också en härlig inställning och viktiga vinnaregenskaper. Han är dessutom leksing, har spelat här tidigare, och känner mycket för föreningen, vilket kommer att betyda mycket för oss, säger Mikael Karlberg.

Under måndagskvällen twittrade Åslin själv om klubbytet:

Inbäddat innehåll


Alexander Nilsson

063-16 16 15
alexander.nilsson@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan