Annons

Annons

Annons

Ishockey

Tre Kronor krossade Tyskland – när Nylander gjorde karriärens första landslagsmål

När klockan stod på 50.40 gjorde William Nylander sitt första mål i Tre Kronor.
En minut och 19 sekunder gjorde 20-åringen sitt andra, när han satte slutresultatet: 7-2 till Tre Kronor mot värdnationen Tyskland.
– William Nylander visar vilken världsklasstalang han är, säger förbundskapten Rikard Grönborg till C More efter matchen.

TV: William Nylander prickskjuter in 6-2.

Inbäddat innehåll

På lördagen ställdes Sverige mot värdnationen Tyskland, som fått en riktig drömstart på turneringen, då laget vunnit över USA med 2–1 på fredagen.

Annons

Men det var Tre Kronor, som inlett turneringen med att förlora mot Ryssland, som var det bättre laget i den första perioden. Men trots att Tre Kronor vann skotten med 22-5, stod det endast 1-1 i den första periodpausen, efter svenskt mål av Oliver Ekman-Larsson.

Annons

– Det känns helt okej, bättre och bättre för varje byte man får. Jag börjar vänja mig med stor rink, sa målskytten till C more, om sin prestation i den första perioden.

I samband med att Victor Rask gjorde 2-1 i powerplay i inledningen av den andra perioden, delade tysken Marcus Kink ut en slashing på Elias Lindholm. Slaget träffade så illa att Lindholm tvingades bryta matchen.

Efter det gick Sverige ner sig en aning och Tyskland kvitterade. Men efter en fin individuell prestation av Marcus Kruger som Linus Omark förvaltat på bästa tänkbara sätt, höjdes energin i det svenska laget som utökade till 4-2 genom Jonas Brodin, när två sekunder återstod av den andra perioden.

Inspirerade av sin avslutning på mittenperioden fortsatte de svenska herrarna ösa på i den tredje perioden. På tre minuter gjorde Sverige lika många mål: Ett signerat Gabriel Landeskog – och två signerade William Nylander, vilka var hans första någonsin i Tre Kronor.

Annons

– Det är kul. Särskilt roligt att göra det när vi vinner också, säger 20-åringen till C More efter matchen.

Annons

På måndag klockan 20.15 spelar Sverige mot USA.

På lördagskvällen vann Sverige över Tyskland med 7-2.

Bild: Monika Skolimowska


Linnea Hellgren

0611-720 06
linnea.hellgren@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan