Annons

Annons

Annons

Annons

NHL

Inga NHL-spelare i OS 2018: "Frågan officielt avslutad"

NHL kommer inte att göra något uppehåll för OS nästa säsong.
Det meddelade ligan under måndagen.
"För att få slut på alla spekulationer har vi beslutat att göra klart nästa års spelschema utan att lägga in ett uppehåll för vinter-OS", skriver NHL i ett uttalande.

Henrik Zetterberg är en av alla de stjärnor som kommer att missa OS.

Bild: David Zalubowski/TT

Annons

NHL-spelare har de senaste 20 åren varit en av höjdpunkterna i OS-hockeyn.

Men nästa år kan mästerskapet få klara sig utan de största stjärnorna.

I dag fastslog NHL att ligan inte kommer att göra ett uppehåll under nästa års vinterspel i Pyeongchang, Sydkorea.

Den stora bakomliggande faktorn uppges vara ett redan fullspäckat spelschema, och att bland annat skaderisken är för hög. Exempelvis Detroit-svensken Henrik Zetterberg ådrog sig en skada vid OS 2014.

Annons

Annons

"Vi har tidigare klargjort att den största delen av våra klubbar är emot att göra uppehåll i säsongen för att möjliggöra deltagande i OS för vissa NHL-spelare", skriver ligan i ett uttalande, och fortsätter:

"Nu har det gått några månader och ingen dialog har upprättats (...). Som ett led i det har vi, för att få slut på alla spekulationer, beslutat att göra klart nästa års spelschema utan att lägga in ett uppehåll för vinter-OS. Vi anser nu att frågan officiellt är avslutad"

Beslutet betyder även att det troligtvis inte heller blir några NHL-spelare i vinter-OS 2022, då den Internationella olympiska kommittén tidigare sagt att deltagande 2022 endast skulle godkännas om NHL även deltog i Sydkorea nästa år.


Martin Löf Nyqvist

martin.lofnyqvist@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan