Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Göran Pettersson (M) lämnar sitt uppdrag i riksdagen på valdagen

Norrtäljepolitikern Göran Pettersson (M) kommer inte att kandidera för en ny mandatperiod som ledamot i riksdagen. På valdagen den 9 september 2018 lämnar han sitt uppdrag.
– Det är ett beslut som vuxit fram, säger han.

Göran Pettersson (M).

Bild: Måna Roos

Göran Pettersson har varit riksdagsledamot sedan 2006. På valdagen 2018 gör han sin sista dag i riksdagen – efter tolv år som tjänstgörande ledamot.

Hur kommer det sig att du lämnar ditt uppdrag?

Annons

Annons

– Det är ett beslut som vuxit fram. På valdagen har jag tjänstgjort tolv år som riksdagsledamot vilket är en längre sammanhängande period än jag innehaft någon annan befattning. Så det känns nu naturligt för mig att söka mig vidare, säger han.

Varför slutar du på valdagen?

– Jag ger det här beskedet redan nu innan nomineringsprocessen startar så att det ska finnas goda förutsättningar till att dra igång kandidatdiskussionen till riksdagen i Norrtälje, säger han.

Vad är dina planer framöver?

– Jag har inga planer än på vad jag ska göra efter jag lämnar mitt upprdag. Det är ju ett och ett halvt år kvar, vilket är en ganska lång tid. Den återstående delen av mandatperioden avser jag, förutom att fullfölja mina uppdrag kopplade till riksdagsuppdraget (riksrevisionen, Nato och OSSE), att med riksdagen som bas verka för att det efter valet 2018 kan bildas en moderatledd regering.

Göran Pettersson har också varit ledamot i Norrtäljes kommunfullmäktige, men lämnade kommunpolitiken vid valet 2014.


Louise Frilund

0176-79500
louise.frilund@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan