Annons

Annons

Annons

Norrtälje söder om ån

Norrtälje tingsrätt visar återigen toppresultat – är en av landets mest effektiva domstolar

En granskning av tingsrätter i landet visar att många av dem blivit mindre effektiva. Norrtälje ligger dock i framkant i undersökningen– som en av landets mest effektiva tingsrätter.

Norrtälje tingsrätt är en av landets mest effektiva domstolar.

Bild: Anders Sjöberg

Det är Riksrevisionen som gjort en granskning som bygger på jämförelser mellan svenska tingsrätter och som tyder på att det finns problem gällande effektivitet hos flera svenska tingsrätter.

Annons

– Vi tolkar resultaten som att det finns tingsrätter som har potential att bli betydligt effektivare, säger riksrevisor Stefan Lundgren i en kommentar.

Annons

Riksrevisionen skriver att det samtidigt finns stora skillnader i effektiviteten mellan domstolarna, vilket tyder på att det i stället behövs mer selektiva åtgärder.

– Vår rekommendation är att Domstolsverket kartlägger de faktorer som kan tänkas påverka effektiviteten vid tingsrätterna. Det är möjligt att det till exempel finns kvarvarande organisatoriska problem hos vissa tingsrätter, säger projektledare Jonas Månsson i ett pressmeddelande.

Tabellen visar att Norrtälje är en av de tingsrätter som är effektivast – eller minst ineffektiva.

Bild: Bonander

En av de domstolar som ligger dock visar på bra resultat och som ligger i framkant är Norrtälje tingsrätt. Vilket framgår av diagrammet nedan. Det är inte första gången domstolen visar på bra resultat – en undersökning från 2014 visade att Norrtälje tingsrätten var snabbast i landet på att avgöra brottmål.

Annons


Louise Frilund

0176-79500
louise.frilund@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan