Annons

Annons

Annons

Annons

Norrtälje söder om ån

M vill bygga nytt högstadium i Frötuna: "Expansiv del av kommunen"

Moderaterna vill att det byggs ett nytt högstadium vid Frötuna skola med plats för mellan 200 och 250 elever.
– Det är dags att det blir en god planering av skolfrågan, säger Bino Drummond, 2:e vice ordförande i barn- och skolnämnden (M).

Kjell Jansson och Bino Drummond vid Frötuna skola. Bakom de nu befintliga skolbyggnaderna vill de att det görs plats för ett nytt högstadium.

Bild: Mattias Hansson

Annons

Den 20 juni förra året beslutade kommunfullmäktige att fem småskolor i kommunen skulle avvecklas. Då togs även beslut att avveckla högstadiet på Rådmansö, något som moderaterna i fullmäktige reserverade sig emot.

Annons

Annons

Och nu presenterar de en ny lösning för framtida högstadieelever på Rådmansö och Frötuna.

– Det här är expansiva orter i kommunen och då vill vi att det byggs ett nytt permanent högstadium på Frötunaenheten. Kommunen äger marken och det kommer att finnas ett gott elevunderlag i framtiden, säger Moderaternas gruppledare Kjell Jansson, som är kritisk till hur högstadiet på Rådmansö hanterats hittills.

– Just nu finns det en dålig lösning som inte kommer vara hållbar i längden då det finns ett beslut om att lägga ned Grindskolans högstadiedel dit barnen ska bussas för att gå i baracker.

Kjell Jansson och Bino Drummond.

Bild: Mattias Hansson

I det förslag som Moderaterna kommer lämna in till fullmäktige vill man att tjänstemännen utreder möjligheterna att bygga ett nytt högstadium bakom de nu befintliga byggnaderna vid Frötuna skola.

– Som det är just nu saknas planering i skolfrågan och nuvarande styre springer in i tillfälliga lösningar, säger Bino Drummond, vice gruppledare i Moderaterna och 2:e vice ordförande i barn- och skolnämnden.

Enligt Moderaterna skulle det nya högstadiet kunna ha mellan 200 och 250 elever.

– De här bygderna har en naturlig koppling till varandra och även barn från skärgården samt Köpmanholms skola skulle kunna inrymmas i högstadiet i Frötuna som då kommer bli en väl fungerande F–9-skola, säger Kjell Jansson.

Annons

Annons

I förslaget ingår också att stängningen av högstadiet på Rådmansö skjuts upp tills dess att ett nytt står klart vid Frötuna skola.


Mattias Hansson

0176-795 03
mattias.hansson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan