Annons

Annons

Annons

Dalarnas län

Nu blir det dyrare att skicka brev – PostNord höjer priset

Från och med den 1 april blir det dyrare att skicka brev. Då höjer PostNord nämligen priset för ett vanligt frimärke med 50 öre, till sju kronor.

Nu blir det dyrare att skicka brev. Postnord höjer priset på ett vanligt frimärke med 50 öre.

Bild: Emil Langvad/TT

Som en följd av att företag, myndigheter och privatpersoner skickar allt färre brev har PostNords kostnader för utdelad försändelse skjutit i höjden de senaste åren.

Annons

För att kompensera en del av detta väljer man, från och med den 1 april i år, att höja priset på ett vanligt frimärke med 50 öre. Priset landar då alltså på totalt sju kronor.

Annons

– Digitaliseringen medför att våra kunder skickar allt färre brev vilket innebär att vi måste ställa om vår verksamhet. Det har inneburit att vi tvingats till stora kostnadsbesparingar och rationaliseringar på kort tid. Skulle vi inte göra den här höjningen tvingas vi i stället skära ner på vår service. Det vill vi till varje pris undvika. Vi gör den här prishöjningen för att kunna hålla god postservice i hela landet, säger Anders Åsberg, chef Administrativakommunikationslösningar, PostNord, i ett pressmeddelande.

– Portot är lågt i Sverige. Även efter den 1 april är portot i Sverige lågt i jämförelse med andra europeiska länder. I exempelvis Norge kostar det 20 NOK att skicka ett 50-gramsbrev över natt och i Finland kostar motsvarande försändelse 1,2 Euro.

Den 1 april upphör PostNord även med att sälja frimärken för ekonomibrev. Möjligheten att skicka frimärkta ekonomibrev försvinner den 31 december.

– Efterfrågan på ekonomibrevsfrimärken är mycket låg. Det är bara möjligheten att skicka frimärkta ekonomibrev som tas bort. Ekonomibrev som Franko och Porto Betalt finns kvar i sin nuvarande form, säger Anders Åsberg.


Agnes Fäldt

010-709 85 15
agnes.faldt@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan