Annons

Annons

Annons

Isracing

Tronskiftet – dubbelseger för ÖMK Rundbana under isracingfinalen i Hallstavik

Med tre åkare i final var det upplagt för seger för Örnsköldsvikslaget under SM-finalen i isracing på söndagskvällen. ÖMK Rundbana tog också guld och silver genom son och far Niclas och Stefan Svensson.

Drygt 3 000 åskådare hade samlats på HZ Bygg Arena i Hallstavik för att bevittna SM-finalen i isracing. Efter ett par vurpor och några avbrutna heat stod det till sist klart att guldet gick till Örnsköldsvik.

SE ÄVEN: Bildalbum från SM-tävlingen

Annons

– Jag lyckades ta starten och rycka lite i ledning och sen så åkte jag bara på samma tempo. Det räckte till, säger Niclas Svensson, som alltså knuffar ner sin far Stefan Svensson som tagit SM-guldet de senaste fyra åren.

Annons

– Nu får man kliva ner från SM-guldet i fjol och att Niclas bärgar det känns inte alls betungande. Jag har nog aldrig varit så glad över ett SM-silver någon gång, säger Stefan Svensson.

I finalen fanns även Martin Haarahiltunen från ÖMK Rundbana med, men efter en vurpa på det fjärde varvet gick bronset till Daniel Henderson från Strömsund.

– Det gick bra i stort sett hela tiden. Framför allt fick jag äntligen till starterna här i Hallstavik, det har aldrig hänt förut, säger han.

För ÖMK-åkaren Ove Ledström slutade dagen olyckligt då en för snäv omkörning resulterade i en uppskrapad arm och han fick bryta tävlingen i sitt fjärde heat på grund av smärta.

Ingen av Rospiggarnas åkare tog sig till finalheatet.


Jessica Eriksson

0176-79566
jessica.m.eriksson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan