Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Timmerbil välte på E4 i höjd med Sörbränningen – föraren satt fastklämd

En lastbil välte på E4 i höjd med Sörbränningen på söndagskvällen. Chauffören klämdes fast i olyckan och fördes med ambulans till sjukhus.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Kontakta Arbetarbladet.se via e-post: tips@arbetarbladet.se eller använd Tipsa-tjänsten.

Olyckan inträffade vid 23-tiden på E4 i norrgående riktning i höjd med Sörbränningen, norr om Tönnebro, mellan Bergby och Söderhamn. Lastbilen hade vält och låg över vajerräcket och blockerade både norr- och södergående körfält

Annons

Annons

– Själva bilen hade tippat omkull och låg tvärs över vajerräcket. Men släpet stod kvar på hjulen, säger Jan Eriksson, insatsledare vid räddningstjänsten Söderhamn.

Lastbilen låg och blockerade körbanan i både södergående och norrgående riktning. Räddningstjänsten från Söderhamn och Bergby och ambulans larmades till olycksplatsen.

– Sidorutan krossades när bilen välte och chauffören fick ut armen där på något sätt i olyckan. Så chauffören satt fast då armen låg klämd under hytten, säger insatsledare Jan Eriksson.

Räddningstjänsten fick loss honom och han fördes med ambulans till sjukhuset i Gävle. Chaufförens skador är i nuläget okända.

Det är oklart hur olyckan har gått till. I nuläget finns ingen misstanke om brott.

Under natten pågår bärgningsarbete av lastbilen som var lastad med styckegods.

– Lastbilen var lastad med plåt och jutesäckar. Man måste lossa och tömma lasten för att kunna lyckas välta tillbaka lastbilen rätt igen, säger Torbjörn Karlsson, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral region Mitt.

Trafikverket meddelande vid 23.30 att E4 är avstängd och trafiken leds om via väg 583 (gamla E4) mellan Sörljusne och Axmartavlan. De bedömer att trafiken kommer att påverkas fram till klockan tio på måndagen.

Annons

Texten uppdateras.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

Inbäddat innehåll


Camilla Bengtsson

camilla.bengtsson@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy