Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Företagare känner sig lurade av Norrtälje energi – efter chockfakturorna

I företagens bredbandsabonnemang ingår inte nätavgiften. Nu har de retroaktivt fått faktura på den – men infon om att den ska betalas har flera inte fått.

Mikael Sundman och John Grantelius, två Norrtäljeföretagare som fått stora fakturor på avgifter de inte visste de skulle betala.

Bild: Måna J Roos

Annons

Privatpersoner i Norrtälje betalar endast en avgift till sin tjänsteoperatör för fiberanslutningen. På företagssidan däremot tar Norrtälje energi, som ägare av nätet, dessutom ut en nätavgift. Nätavgiften är för närvarande på 400 kronor (10 Mbit) respektive 600 kronor (100 Mbit) exklusive moms i månaden.

Problemet är att flera företagare inte fått reda på att de ska att betala denna avgift, och de har inte heller fått fakturor på den. Förrän nu.

Annons

Annons

I vinter började stora, retroaktiva fakturor dimpa ned i brevlådorna hos företagarna, och de orsakade både förvåning och ilska hos flera. Läs mer nedan.

[+] "Som att prata med en vägg" och "Det är rena rama maffiametoderna"– möt företagarna som försökt få sina fakturor krediterade men upplever sig illa bemötta.

[+] Norrtälje Energi om fiberfakturorna: "Det stämmer – vissa har inte informerats om nätavgiften". Vi pratar även med Telia, som inte alls är nöjda över att behöva hantera de upprörda kunderna. "Det här måste lösas, vi vill inte ta skit av slutkunden".


Anna Müller

0176-795 85
[email protected]

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy