Annons

Annons

Annons

Väddö glesbygd

Åkte på stöldturné med Ålandsbåten – två cigarettjuvar åtalade

Under ett par dagar ska en av männen ha turat med Ålandsbåten i syfte att stjäla cigaretter. Men den sista resan, då han tog med en kumpan, slutade i polisens arrest.

Männen fastnade på film när de plockade på sig cigaretterna.

Bild: Foto: Bild ur polisens förundersökning

Det var andra resenärer som gjorde personalen på Eckerölinjen uppmärksamma på att de två männen stal cigaretter. När sedan övervakningsfilmerna kontrollerades såg man att männen lämnade taxfreeshopen utan att ha handlat - men med varsin välfylld väska över axeln.

Annons

Annons

Personalen fick fatt i den ena mannen i kafeterian. Tack vare tipsande resenärer fick man även nys på den andre mannen som hade gömt sig inne på toaletten. Männen hade då sammanlagt 35 obetalda limpor cigaretter i sitt bagage och när färjan anlände till Grisslehamn stod Norrtäljepolisen och väntade.

En av männen har åkt fast på båten för likande stölder tidigare. Han åtalas nu för att ha stulit sammanlagt 42 limpor cigaretter under tre resor i januari och februari. Den andre mannen åtalas för att ha stulit 24 cigarettlimpor på en resa den 4 februari.

Åklagaren yrkar i samband med åtalet på att båda männen utvisas efter att rättsprocessen är avslutad. Männen har suttit häktade sedan de greps den 4 februari. En av männen har erkänt stölderna medan den andre mannen nekar till brott.


Åsa Forsberg

0176-795 88
asa.forsberg@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan