Annons

Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Årets hyror satta efter förhandlingar mellan Roslagsbostäder och Hyresgästföreningen

Roslagsbostäder och hyresgästföreningen är överens om årets hyror. Det efter utdragna förhandlingar. Det står nu klart att hyrorna kommer att höjas med 0,65 procent från 1 mars.

Den utdragna förhandlingen beror på att parterna inte varit överens om vad bolaget behöver i hyrespåslag. Enligt Hyresgästföreningen borde hyrorna vara oförändrade eftersom bolaget hade ett "betydande överskott" förra året, vilket hyresgästerna betalat med förra årets hyreshöjning, enligt föreningen. Roslagsbostäder påpekar att man behöver avsätta ytterligare budgetmedel för underhåll av fastigheterna 2017. Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Resultatet av förhandlingarna har lett fram till att hyrorna kommer att höjas med 0,65 procent från 1 mars och det blir ingen retroaktivitet för januari och februari.

– Förhandlingarna har varit ovanligt segdragna och vi är inte helt nöjda, men bedömer att en prövning i Hyresmarknadskommittén inte hade gett oss ett bättre utfall. Istället hade hyresgästerna fått leva i ovisshet under ytterligare en period och risken hade varit avsevärd att vi då fått en retroaktiv höjning, säger förhandlingsledare Lena Jansson Nordin, i pressmeddelandet.


Louise Frilund

0176-79500
louise.frilund@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan