Annons

Annons

Annons

Nytt fall av fågelinfluensa konstaterat i Stockholms skärgård

I höstas drabbades en värphönsbesättning i Skåne och en hobbybesättning på Utö i Stockholms skärgård av fågelinfluensa. Nu har Jordbruksverket konstaterat ett nytt fall, denna gång på Muskö.

Höns (genrebild).

Bild: Anna Müller

Det är en hobbybesättning på Muskö i Stockholms skärgård som nyligen blivit smittad av fågelinfluensa. Jordbruksverket har beslutat att införa ett skyddsområde med tre kilometers radie samt ett övervakningsområde med tio kilometers radie från besättningen.

Annons

Annons

Skyddsområdet innebär bland annat att det är förbjudet för obehöriga att gå in i djurstallar med fjäderfä och andra fåglar. Det innebär också att det är förbjudet att transportera fjäderfä, levande fåglar, kläckägg och fågelprodukter mellan anläggningar för fjäderfä. Det skriver Jordbruksverket på sin hemsida.

– Denna fågelinfluensa cirkulerar fortfarande och skapar stora problem i Europa och även i andra delar av världen. Därför vill vi påminna om hur viktigt det är att du skyddar dina fjäderfän från kontakter med vilda fåglar, säger Karln Ståhl, biträdande statsepizootolog vid Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, i ett pressmeddelande.

LÄS MER [+]: 11 vanliga frågor och svar om fågelinfluensan

Inbäddat innehåll

Annons


Louise Frilund

0176-79500
louise.frilund@mittmedia.se

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan