Annons

Annons

Annons

Annons

Division 1 herrar

Berget blev för högt att bestiga – SIF Norrtelje föll trots smakstart med 3–0 efter en halvtimme

Daniel Falk öppnade målskyttet med att sätta en straff i tredje minuten. Tvåan kom strax senare och 3–0 efter 30 minuter. Sedan tappade SIF Norrtelje och det slutade med uddamålsförlust mot nästjumbon Berget.

Daniel Falk gav hemmalaget en smakstart och hämtade upp tvåmålsunderläge i matchens slutskede. Trots det blev SIF Norrtelje utan poäng mot Berget.

Bild: Pove Persson (ARKIVBILD)

Annons

När Sebastian Rothman tidigt satte 2–0 och Linus Nyblad-Ungh 3–0 i matchminut 31 trodde nog de flesta att SIF Norrtelje skulle ta en skön och väntad seger hemma mot nästjumbon i tabellen, Berget. Men två snabba reduceringar innan halvtidsvilan gjorde det hela till match igen.

Men det tog ända till 63:e minuten innan Berget kvitterade och sedemera tog greppet om matchen. 3–3 blev till 3–5, det sistnämnda i den 85:e minuten.

Annons

Annons

Men det var inte över. Avslutningen av matchen blev högdramatisk. Det såg inledningsvis Daniel Falk till då han gjorde både 4–5 och 5–5 inom loppet av drygt tre minuter.

I alla fall en poäng på gång till hemmalaget? Nix.

Berget satte 5–6 i 90:e minuten och 5–7 i 93:e.

Johan Redenius reducerad sedan i 94:e, assisterad av Johan Påhlbrant (tre assists i matchen), men förgäves då Berget höll undan till seger.

SIF Norrtelje står därmed kvar på femte plats i tabellen (av åtta lag) med sina 10 poäng. Därmed krympte avståndet ned till just Berget på kvalplats till 3 poäng. Berget har en match mindre spelad. För SIF Norrtälje återstår sex matcher av säsongen.

Matchfakta:

SIF Norrtelje–Berget 6–7 (3–2)

SIF Norrteljes mål: Daniel Falk 3, Johan Redenius, Linus Nyblad-Ungh, Sebastian Rothman.

Skott: 11-10

Hörnor: 12-2

Straffar: 1-1

Frislag: 12-20

Utvisningar: 30-50

Domare: Peter Persson Anders Westman Martin Harwing-Krååk


Pove Persson

0176-795 64
pove.persson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan