Annons

Annons

Annons

Norrtälje

Lärare dömd för våldtäkt mot barn överklagar

Lärare som dömts för våldtäkt på elev på en skola i Norrtälje kommun, överklagar domen på fängelse i två och ett halvt år till Högsta domstolen.

Bild: Måna J Roos

Mannen som är i 35-årsåldern, var lärare i Norrtälje kommun när han inledde en relation med en av sina elever. Flickan sökte av olika orsaker stöd hos läraren. De inledde en sexuell relation som varade under hösten 2015 och fram till våren 2016. När mannen polisanmäldes avslutades hans anställning.

Annons

Annons

LÄS MER: Lärare åtalas för våldtäkt mot elev

I juni 2016 dömdes han i Norrtälje tingsrätt till två års fängelse för våldtäkt mot barn. I december skärptes mannens straff till fängelse i två år och sex månader.

Nu överklagar läraren domen till Högsta domstolen (HD). Han anser att frågan om sexuellt självbestämmande när det gäller en relation mellan en lärare och elev bör klargöras.

Läraren yrkar därför att domen ändras till sexuellt utnyttjande av barn med samhällstjänst som påföljd. Hovrätten skärpte lärarens straff eftersom han fortsatte att ha samlag med eleven efter att han fått veta att hon befann sig i en mycket utsatt position.

Det är bland annat detta som ligger till grund för att mannens straff skärptes i hovrätten, till två och ett halv års fängelse.

LÄS MER: Våldtäktsdömd lärare får skärpt straff

Annons


Grethel Hjuberger

0176-795 82
grethel.hjuberger@mittmedia.se

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan