Annons

Annons

Annons

Annons

Division 1 herrar

Ericssons storspel i målet hjälpte inte – SIF Norrtelje rasade ihop i andra halvleken mot AIK

Ledning i halvtid och revanschen fanns i sikte. Men AIK kvitterade direkt i andra halvleken och anförda av 43-årige världsspelaren, ryssen Rinat Shamsutov med bland annat tre VM-titlar på meritlistan, kontrollerade laget sedan matchen fullständigt.
Fem raka mål för gästerna bakom mycket duktiga Robert Ericsson i hemmamålet gav SIF Norrtelje ännu en förlust.

Daniel Falk svarade för ett mål och en assist när hans SIF Norrtelje föll mot AIK med 2–6 på ett kylslaget Sportcentrum i Norrtälje på fredagen.

Bild: Pove Persson

Annons

Storförlusten (4–11) borta mot just AIK i annandagsderbyt satt färskt i minnet på revanschsugna SIF Norrtelje-spelare. Och det såg bra ut efter en halvleks spel på Sportcentrum i Norrtälje.

Hemmalaget gick till vila med en 2–1-ledning sedan först Fredrik Granberg kvitterat AIK:s ledningsmål i friläge, snyggt framspelad med en lyra från Daniel Falk. Falk slog senare själv in ledningsmålet på straff, sedan Johan Redenius svarat för en grym uppåkning och fått ett rejält slag på klubban.

Annons

Halvleken var spelmässigt jämn, där AIK hade mest boll och där SIF Norrtelje fokuserat såg till att ligga rätt i positionerna på isen. Det såg stabilt ut för hemmalaget.

Dessvärre med Norrteljeögon sett kom AIK:s kvittering till 2–2 bara 40 sekunder in i andra halvleken - och sedan kom det stora raset.

AIK vann halvleken med 5–0 och det hade kunnat varit ännu mer om inte Norrteljes målvakt Robert Ericsson storspelat.

Annons

AIK:s ryss Rinat Shamsutov gjorde lite som han ville och med sin rutin och sitt fantastiska passningsspel och blick för spelet låg han bakom det mesta i gästernas offensiv.

– AIK är ett bra lag, men det är synd att vi i andra halvleken liksom stannar upp och faller ned i tempo, sa SIF Norrtelje-målvakten Robert Ericsson. I första halvleken gjorde vi jobbet över hela planen och vi måste göra så hela vägen om vi ska vinna sådana här matcher.

– Men insatsen var ändå ett fall framåt mot de senaste matcherna och matchen mot AIK borta, fortsatte han.

Kanske föga trösterikt i och med förlusten, men Ericsson gjorde en riktigt bra match.

– Ja det gick bra, jag har flyt nu, sa han.

SIF Norrteljes tränare Stefan Larsson var inte särskilt munter efter slutsignalen.

– Första halvleken gör vi bra, där har vi grepp om dem lite, sa han. Men i andra blev det tydligt att vi är lite för tunna i närkampsspelet och låter därför dem göra lite för enkla mål. Vi är inne i en tung negativ trend nu. Vi saknar lite folk och har svårt att skapa farligheter framåt.

I och med segern passerade AIK SIF Norrtelje i tabellen i division 1 östra.

Annons

Nu väntar ny match redan på söndag mot nuvarande tabelltvåan Helenelund på bortais för SIF Norrtelje. Där jagar laget också revansch efter snöpliga 5–6 på hemmaplan då lagen senast möttes.

– Vi får ta med oss dagens första halvlek till den matchen. det är bara att jobba på och hoppas att det lossnar för oss, sa Stefan Larsson.


Pove Persson

0176-795 64
pove.persson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan