Annons

Annons

Annons

Annons

Division 1 herrar

Två viktiga matcher väntar i helgen – Johan Redenius: "Jag tror vi har bäst chans om det blir snöoväder"

SIF Norrtelje är inne i en tung period i bandyettan och senast föll laget borta mot Eskilstuna i en närmast perodisk tillställning som mer liknade vattenpolo. Men trettonhelgen kan bli revanschhelgen för Norrtelje. AIK hemma i morgon och Helenelund borta på söndag väntar.

SIF Norrteljes Johan Redenius ser fram mot helgens två matcher i bandyettan.

Bild: Johan Wahlgren

Annons

I annadagsderbyt föll SIF Norrtelje med hela 4–11 borta mot AIK. En tid innan dess blev det en snöplig förlust hemma mot topplaget Helenelund, 5–6. Nu är det inom loppet av tre dagar dags för returmöten med båda de lagen. Men förutsättningarna är inte de bästa för Roslagens bandykrigare.

– Det känns som att det är lite svårt att ladda om nu efter de senaste matcherna, säger mittfältaren Johan Redenius. Först storförlusten mot AIK och senast den där hemska matchen i Eskilstuna med hård vind och så mycket vatten på planen att det mer liknade vattenpolo, det var det värsta jag varit med om. Vi får se nu vad det blir för väder, om det blir snömatch med "lyrbandy" eller vad det blir.

LÄS MER: "Det var inte bandy vi spelade"

Annons

Annons

Vad gynnar er mot först och främst spelskickliga AIK, som parkerar på femte plats i tabellen, (SIF Norrtelje är fyra) i morgon fredag?

LÄS MER: Så var matchen mot AIK på annandagen

– Det känns som att snöoväder historiskt sett har gynnat oss. Vi har stora starka spelare som fungerar bra då. Men samtidigt måste vi vara på tårna ordentligt om det blir fint väder. Jag ska ju inte säga att jag hoppas på snöoväder, men jag vet att vi kan ta dem då.

Och mot tabelltvåan Helenelund på söndag?

– Känslan att verkligen ta revansch är större där för min del, säger Redenius. Vi kunde lika gärna ha vunnit mot dem hemma senast (5–6). Gör vi två bra halvlekar så har vi helt klart chansen mot dem. Vore extra kul att få slå dem på grund av att Nisse (Nils-Olof Karlsson) som tränat oss i många år nu tränar dem.

LÄS MER: Släkten var värst när Helenelund gästade Norrtelje

Matcherna är mycket viktiga för fortsättningen. Det krävs i stort sett full pott, fyra poäng, om SIF Norrtelje ska ha någon chans att få kontakt med lagen ovanför i tabellen.

Annons

– Ja, så är det, säger Redenius. Att vinna båda kanske blir tufft, men säg oavgjort mot AIK och vinst mot Helenelund så har vi gjort det bra. Målet för oss är topp fyra så då gäller det att hålla AIK bakom oss.


Pove Persson

0176-795 64
pove.persson@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan