Annons

Annons

Annons

Annons

Division 1 herrar

Granberg blir kvar i Tellus resten av säsongen – men missar kommande matcherna: "Stundtals stora smärtor"

Han gick rakt in i elitserien utan någon ordentlig försäsong i ryggen. Men hans framfart i Tellus har betalat av sig. Nu står det klart att SIF Norrteljes storstjärna Jonas Granberg blir kvar i Tellus resten av säsongen.
– Det känns jättekul, jag är nöjd, säger Granberg, som för tillfället är skadad.

Jonas Granberg jagas av Hammarbys Robin Sundin under annadagsderbyt på Zinkensdamms IP.

Bild: Sören Andersson/TT

Annons

Nu står det alltså klart att SIF Norrtelje kan glömma att få tillbaka sin storstjärna den här säsongen. Den offensive spetsen Jonas Granberg, som blev inkallad till elitseriespel med kort varsel, blir kvar i Tellus resten av säsongen.

– Från början var det bara några matcher. Men jag och klubben (Tellus) satte oss ned och pratade efter några veckor och kom fram till att jag ska vara kvar. Jag ville det och klubben ville det, så då var det bara fortsätta köra på helt enkelt, säger Jonas Granberg och fortsätter:

– Det känns jättekul, jag är nöjd.

Facit så här långt för Granberg är tre mål på åtta matcher under sin debutsäsong i elitserien. Han har även startat drygt hälften av matcherna. Något han själv tycker är mer än godkänt.

Annons

Annons

– Jag är egentligen väldigt nöjd måste jag säga. Men jag borde kanske ha gjort några mål till. Det har väl kanske inte funnits en uppsjö av målchanser, men senast mot Broberg borde jag petat in minst två mål. Men med tanke på vilka uppladdning jag hade har det gått väldigt bra, säger Granberg som blev målskytt mot Hammarby inför 6000 personer på annandagen.

– Det var mäktigt. Jag är ju inte van att spela inför så mycket folk. Det här var en annan nivå än man är van vid, så det var ju extra kul att göra mål då också, och det var ju ett mål som var viktigt då (1–1, matchen vann Hammarby med 3–1).

LÄS MER: Låg bakom mål i debuten – nu väntar ett av världens absolut bästa lag: "Inte van"

Men frågan är om Granberg borde ha spelat den matchen. På träningen dagen innan åkte han ihop med lagkamraten Hampus Krantz och skadade sig så illa att han nu tvingas vara borta minst två veckor.

– Efter kraschen har jag spelat två matcher och kört en träning. Jag vet inte om det var så bra, jag ser ut att få lida för det nu. Jag var hos läkaren i dag och det kan vara en liten spricka i revbenet, men det är inget som är av. Men det är musklerna runtikring som blivit inflammerade och gör ont för att jag inte vilat, säger Granberg och fortsätter:

– Efter matcherna har det bara blivit sämre och sämre. Stundtals har jag stora smärtor. Jag kan liksom inte ta i nu och kan knappast skjuta en bandyboll. Det gör ont så fort jag hostar eller nyser, så det är nog bra om jag vilar lite. Men det tar emot.

Annons

Annons

LÄS MER: Firade födelsedagen – med karriärens allra första elitseriemål

Att vara borta från laget är inget som måltjuven önskar.

– Jag vill aldrig missa matcher och träningar. I dag har jag den värsta smärtan hittills, men vi får se hur det känns efter den här veckan. Men troligtvis blir jag väl borta minst två. Läkaren rekommenderade starkt två till tre veckor.

Att det blir ett avbräck med Granberg borta från spel kommande veckorna råder det inga tvivel om enligt hans tränare i Tellus, Peter Rönnqvist.

– Det blir ett stort tapp offensivt. Vi har ju haft lite problem med att göra mål, men Jonas har faktiskt varit framträdande för oss. Vi har ju några offensiva spelare till att tillgå, men nu blir ju alternativen mindre och vi kanske får köra med någon som är lite mer allround där framme stundtals, säger Rönnqvist som hyllar sin spelare för hans förmåga att komma in och spela elitseriebandy på så kort varsel.

– Det har gått bättre än jag förväntade mig. Jag har sett honom spela tidigare och visste att han är bra, men att han kommit in i det så fort är lite förvånansvärt. Men har man en bra spelförståelse kommer man långt, och det har Jonas.


Marcus Sjönneby

0176-795 65
marcus.sjonneby@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan