Annons

Annons

Annons

Annons

Division 1 herrar

Stormvinden gjorde det omöjligt för SIF Norrtelje i andra halvlek: "Det är inte bandy vi spelar"

SIF Norrtelje fick precis den starten man hade hoppats på i Eskilstuna genom en tidig 3–0-ledning. Men två misstag och en hård vind på åtta sekundmeter gjorde att matchen rann Norrtäljelaget ur händerna.
– Det blir nästan omöjligt uppdrag för oss i andra med den vinden, säger lagets tränare, Stefan Larsson.

Thomas Perla och hans SIF Norrtelje fick en kanonstart i matchen, men lyckades inte förvalta sin 3–0-ledning till seger mot Eskilstuna.

Bild: Marcus Josefsson

Annons

SIF Norrtelje kom till matchen mot Eskilstuna med en storförlust i ryggen från annandagsmatchen mot AIK. Men i den här matchen kom man ut rejält revanschsugna och med en kraftig vind i ryggen – något som snabbt gav resultat.

Det sa pang, pang, pang, så hade SIF Norrtelje snott åt sig en 3–0-ledning i snålblåsten på åtta sekundmeter.

– Vi tar vara på medvinden på ett fint sätt och gör det riktigt bra. Vi kommer med rejäl fart, men tyvärr räcker det inte. Vi gör två onädiga misstag som fäller oss och gör att Eskilstuna får komma in i matchen, säger SIF Norrteljes tränare, Stefan Larsson.

Annons

Ja, för trots att Eskilstuna fick jobba i kraftig motvind i den första halvleken så blev de bjudna på två mål via misstag från gästande Norrtelje.

– Vi gör ett uppspel rakt upp i banan som de bryter och sen är det en långboll som vi missar att bryta på tennis. Det gör att de helt plötsligt är med i matchen och bara ligger under med ett mål inför andra, vi hade behövt 3–0-ledningen med oss för att han en chans.

Annons

I den andra halvleken är det istället SIF Norrtelje som får jobba i motvind. En faktor som enligt Larsson avgör matchen.

– När de vänt och gör 4–3 börjar vi hänga med huvudet, för vi kommer ingenstans, vinden blev en vägg. Det plus att det är vatten på planen. Det är inte bandy vi spelar stundtals. Men vädret går det inte styra över tyvärr. Det är som det är, vi får hoppas att det blir lite kallare och mer vindstilla nu framöver.

Norrtelje får in en boll till i matchen mot slutet, men är aldrig riktigt nära att vända. Då var det redan försent. Men tränare Larsson passar istället på att hylla sin målvakt, som storspelade när Eskilstuna stormade fram i den andra halvleken.

– Robban (Robert) Ericson gör det väldigt bra i målet. Utan honom hade vi släppt in bra många fler mål. Han gör en mer än godkänt insats, det är kul att se. Men i stort är det bara att glömma den här matchen och gå vidare, det finns inget annat och vi är trots förlusterna fortsatt vid gott mod, säger Larsson.

SIF Norrtelje ligger i och med förlusten på en femteplats i tabellen med fyra segrar och fem förluster på nio matcher.

Annons

Fakta:

Eskilstuna–SIF Norrtelje 6–4 (2–3)

SIF Norrteljes målskyttar: Johan Redenius, Johan Påhlbrant, Linus Nyblad-Ungh.

Hörnor: 9–5.


Marcus Sjönneby

0176-795 65
marcus.sjonneby@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan