Annons

Annons

Annons

Annons

Division 1 herrar

Smällen i Bergshamra – SIF överkörda på annandagen: "Bara att glömma"

Annandagen är ett klassiskt bandydatum. Men 2016 vill nog SIF Norrtelje bara glömma sportens högtidsdag – efter att AIK skåpat ut dem med 11–4.
– Det känns riktigt surt. Det är bara att glömma, säger Thomas Perla.

Annandagen jul i Sverige är ett datum som förknippas starkt med bandyn. Men annandagsbandyn anno 2016 vill nog SIF Norrtelje bara förtränga.

Inbäddat innehåll

Detta efter att ha blivit utskåpade av AIK på Bergshamra IP i Stockholm med 11–4.

Annons

Annons

– Det känns surt, riktigt surt. Det är bara att glömma det här och träna i morgon igen, säger Thomas Perla.

SIF-liraren satte ett av Norrteljes fyra mål i matchen – men det hjälpte som sagt föga när hemmalaget stundtals gjorde som de ville.

– Nej, jag tycker inte att vi kommer i någon bra nivå alls. Vi är inte med i huvudena och gör mycket misstag. Sedan möter vi så klart ett bra lag, det ska man inte sticka under stolen med.

Är det ni som är dåliga eller AIK som är bra – hur tyckte du den fördelningen såg ut?

– Främst att vi inte kommer upp i någon nivå. Vi är inte så bra som vi kan och det mesta saknades. Sedan har de ett gäng spetsspelare, men sådana spelare ska vi kunna hålla koll på, säger Perla.

Och syftar främst på nyförvärvet i AIK, stjärnryssen och åldermannen Rinat Shamsutov, 43 år gammal.

– Det var inspirerande och kul att möta en sådan spelare, men som sagt... Jobbar vi tillsammans ska vi kunna ha koll på honom. Han är 43 år, men väldigt duktig förstås, säger Perla.

Och tillägger:

– Inställningen gör att vi tappar greppet. Det är surt, speciellt att komma hit och förlora. Vi hade en uddamålsförlust mot dem på hemmaplan också, som vi ville ha revansch för.

Finns det något att ta med sig?

– Nej, inget som jag kommer på. Det är för tidigt att tänka på det. Men vi möter Eskilstuna på fredag. Vi får ta revansch där, säger Perla.

Annons

Matchfakta hittas här.


Christopher Grönlund

021-19 92 27
christopher.gronlund@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan