Annons

Annons

Annons

Annons

Division 1 herrar

Redenius spökmål ledde SIF till ny seger: "Jag såg i alla fall att den var inne"

SIF Norrtelje tog sin andra raka seger efter att Johan Redenius gett laget en riktig drömstart i den åttonde minuten. Men det var delade åsikter och länge oklart om bollen var inne eller inte. Målet blev godkänt och var startskottet i 6–3-segern mot Spånga/Djurgården.

Johan Redenius jubar tillsammans med Daniel Falk efter sitt andra mål för kvällen.

Bild: Marcus Josefsson

Annons

Det gick någon minut innan domaren pekade på mittpunkten och signalerade för mål efter att SIF Norrteljes mittfältare Johan Redenius kommit fri på en delikat passning från Daniel Falk och satt 1–0 i den åttonde minuten.

Redenius själv jublade och fick med några lagkamrater på tåget, några andra SIF-spelare såg konfunderade ut, Djurgårdsspelarna hävdade att det inte var mål och på läktaren gapades det hej vilt mot domaren för att påverka dennes beslut.

Så här säger huvudpersonen själv om spökmålet:

– Jåg såg direkt att den var inne. Men det gjorde nog inte domaren. Grejen är att bollen tog i den inre stålramen och studsar ut direkt. Så jag börjar ju jubla såklart. Men domaren tror nog att den tar i ribban, säger Redenius och fortsätter:

Annons

– Jag visste ju, men ett tag trodde jag att det inte skulle bli mål med tanke på att det tog sådan tid. Men de är ju flera domare, så någon måste ju ha sett att den var inne. Jag såg att den var inne i alla fall, så det är skönt att det blev godkänt, men man kan nog kalla det lite av ett spökmål.

Annons

SIF Norrtelje jublar framför en deppig Spånga/Djurgårdenspelare. Det blev en härlig kväll på IP för hemmalaget.

Bild: Marcus Josefsson

Passen fram till målet stod som sagt SIF:s poängkung Daniel Falk för, som fortsätter att leverera poäng (två assists i matchen).

– Han sa till mig "på den passen är det omöjligt att missa", som tur var gjorde jag ju inte det, säger Redenius.

Spökmålet blev starten på en mycket fin halvlek för SIF Norrtelje. Hemmalaget dominerade stort och hade när halvleken var slut en komfortabel 5–2-ledning där Redenius även hann med att sätta ett andra mål på hörna. I den andra halvleken kunde Norrtelje mer eller mindre kontrollera händelserna och spela av matchen, som slutade 6–3.

– Vi gör det riktigt bra i dag, framför allt i den första halvleken. Vi har bra fart, passningarna sitter och vi släpper bollen i rätt lägen. För en gångs skull känns det även som att vi har marginalerna med oss, vilket är välkommet.

Segern var det andra i rad, och nu väntar AIK på bortaplan på annandagen, en klassisk bandydag. Då ska tredje raka segern hem menar Redenius.

– Absolut, jag är grymt taggad. Nu bygger vi vidare på det här. Vi vet att vi kan gå långt även fast vi har tappat Jonas Granberg (utlånad till Tellus i elitserien). Men först blir det lite julfirande hemma i Bollnäs, säger Redenius som önskar att Granberg snart är tillbaka i Norrtelje igen.

Annons

Annons

– Såklart, men det lär väl kanske inte hända. Men han är alltid mer än välkommen.

Stor hjälte i segern mot Djurgården blev även Johan Påhlbrant som också blev tvåmålsskytt och målvakten Robert Ericson, som räddade två av två straffar.

Fakta:

SIF Norrtelje-Spånga/Djurgården 6–3 (5–2)

SIF Norrteljes målskyttar: Johan Redenius 2, Johan Påhlbrant 2, Sebastian Rothman, Linus Olsson.

Hörnor: 12–8

Publik: 46.


Marcus Sjönneby

0176-795 65
marcus.sjonneby@mittmedia.se

Annons

Annons

Till toppen av sidan